http://www.dpreview.com/news/2012/07...-650d-T4i-grip
:-D
<zanim dotkniesz - włóż rękawiczki>
Wersja do druku
http://www.dpreview.com/news/2012/07...-650d-T4i-grip
:-D
<zanim dotkniesz - włóż rękawiczki>
Oczywiście że było, jest nawet na ten temat wątek u nas 8-).
http://www.youtube.com/watch?v=vY8kf...eature=g-all-u
A tutaj powiedzmy porównanie szybkości Af w 650,600 i nikonie 7000
@nowalija - ale Cie kusi ten 650D. Ale - skoro tak bardzo lubisz wizjer optyczny - to polecam jednak 60D lub następce - większy wizjer to jak większy monitor w kompie (przejscie z 14 crt na 22 lcd/led)
Oj kusi kusi. Ma przede wszystkim to czego brak mi 600'tce. No może jeszcze przydałby się tryb panoramy i gps (ale z tym można by dać sobie spokój) no i jeszcze ciut lepsza jakość plastiku z którego jest wykonany. Jaro powiem Ci tak niestety 60d nie miałem nawet w ręku. Więc nie mam obiektywnego porównania ale czekam na 70d. Pewnie będzie na Photokinie we wrześniu. Na chwile obecną przydała by mi się rozbudowa szklarni oraz jeden dzień zabawy z 650'tką :)
Jest jeszcze jedna sprawa - ważne że Canon zaczął iść za konkurencją zobacz co pokazało Sony, Nikon itp. Te całe ich a77 ma kiepską jakość zdjęć ale też mnóstwo przydatnych funkcji. Miejmy nadzieje że 70d pójdzie za krokami konkurencji i będzie jeszcze lepszy niż konkurencja.
Rok temu poszedlem do sklepu kupic 600D, ale kumpel doradzil popatrzec na 60D. Różnica ogromna ! Nie patrz tylko na bajery, ale jak Ci leży w dłoni - dla mnie 60D jest optymalne - z 600D i wiekszym obiektywem może byc problem - za słaby chwyt miałem, za mało miejsca na dłoń i palce.
A pewny chwyt to podstawa jak chcesz robic nie poruszone zdjecia w trudniejszych warunkach.
Wizjer w 60D jest wiekszy i jasniejszy. w 600D możesz zapomnieć np o ustawianiu ostrości recznie.
Zamiast marnowac kase na zmiane body kup fajny objektyw np C10-22 lub Tokine 11-16.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jakoś 650D nie ma super matrycy do fotografii - zakres iso i rozpietosc tonalna w tyle za konkurencją. Nowe 5D też nic nie poprawili w tym temacie....
Serio? To jak mi się udało ustawić ostrość Heliosem 58/2 na pełnej dziurze?
Przy najbliższej okazji luknę 60d. Na razie półeczka xxxD a o zamianie sprzętu mogę tylko pomarzyć. Choć trochę narajałem się na 650d i robię sobie potencjalny apetyt na 70d. Nie czuje aż tak wielkiej potrzeby zmiany sprzętu. To już nie tak jak w latach młodości. Choć nie powiem gdy wyjdzie fajna 70'tka może być inaczej. Na razie to i tak gdybanie. Co najwyżej apetyt wzrośnie wraz z dorwaniem 650 we własne ręce.
Mam tylko wielką nadzieję że Canon weźmie się w końcu za matryce i wyprzedzi w nich konkurencje. W matrycach w tej chwili bryluje Sony. Choć ich a57 ma chyba teraz najlepszą matrycę i produkowaną jakość obrazu.
To temat o 650D i na tym prosiłbym się skupić 8-).
@duperel - ustawianie ostrosci na 600/650D ALE ze stałka 2.0 to się pewnie da, ale czy zoomem 2.8 albo 4-5.6 też sie da ? Ja niestety nie mam najlepszego wzroku, wiec wybralem lepszy wizjer.