tak c41:) widocznie za dużo się filmów eng naoglądałem i mi weszło w nawyk kaleczenie englisha:)
Wersja do druku
tak c41:) widocznie za dużo się filmów eng naoglądałem i mi weszło w nawyk kaleczenie englisha:)
hehe spoooko beka:D jezu jak mi sie nie chce nic bleeeeeeeh.......:) dawaj znac jak beda foty trzymka sie:D
Mnie sie trafila okazja na sesje z laską :) Macie moze linki do dobrych tutoriali portretowych?
Plenerem będzie hala/ruina z cegły.
ripek: w Tarnowie czy Krakowie ta sesja? ;)
Tarnów ;) Aczkolwiek zaczynam poszukiwania na terenie Krakowa ;D hehe
temat był wałkowany. przeszukałeś te forum? na forum.promodels.pl jest trochę linków do tutoriali. polecam też "portret doskonały" M. Busselle. wydatek rzędu 25-40 zł w zależności od księgarni. sporo analizy oświetlenia - chociaż ja wolę oglądać dobre portrety i analizować sam oświetlenie. aha - taka osoba od makijażu to jednak jest ratunek, ostatnio z paszteta wyczarowała mi plastyczną twarz. to tak a propos sytuacji, kiedy modelka chce się sama malować... lub stwierdzasz, że "a po co, niech wygląda naturalnie".Cytat:
Zamieszczone przez ripek
Hmm jako że nie mam osoby od kamuf...makijazu to te sprawy pozostawie dziewczynie. Powiedziałem jej żeby się ubrała/pomalowala tak jak się czuje -> swobodnie.
Doraźnie spróboje korygować w PS ;)
Thx za linka. Co do szukajki to google mało mi powiedziało :( Chyba za głęboko chcialem szukac po hamerykańskich tutorkach ..
OFF TOP
"Portret doskonały" M. Busselle w Glownej Ksiegarni Naukowej im. B.Prusa w W-wie na Krakowskim Przedmiesciu kosztuje 23zł (allegro 40-80zl) - maja www ale nie pamietam adresu
http://www.gkn-prus.com.pl/modules.p...kod=832210748X
23,25zl :) Lece to kupić :)
są jeszcze trzy pozycje tego autora. też polecam.Cytat:
Zamieszczone przez ripek