dzieki za rade:)
Wersja do druku
dzieki za rade:)
A ja jak widze ciezka bede meic decyzje bowiem jedni sa za 450D, inni za 40D a pewnie Nikoniarze beda za Nikonem ;) Ale trudno sie temu dziwic. Czyli wybor mam: 40D i jedno dobre szklo (w ramach budzetu) lub 450D i moze dwa dobre szkla... ;)
za te 300 czy 400zł kupisz dobre szkło ?
Za takie pieniadze na pewno nie. Dlatego mam wybor: kupic teraz 450D i dobre szkla, moze dwa jak sie zmieszcze. A kiedys tam sprzedac body i dozbierac do 40D czy lepszego jakie sie wowczas pewnie pojawi (bo nie od razu w konncu uzbieram ;) albo 40D i jedno szklo.
Tylko pozostaje kwestia szkiel. Ale tu chyba juz cos sam widze bede musial poszukac.
koledze chodzi o to że różnica pomiędzy 450d a 40d wynosi właśnie jakieś 400 zł (może ciut więcej) i dlatego pisał że za 400 zł nie kupisz dobrego szkła..
ja bym brał na początek 400d z czymą szerokim typu 17-55 czy 17-50 albo wręcz na początek z kitem z ISem i jak już się oswoisz i zobaczysz co i jak będziesz wiedział czego ci brakuje..
ja bym wziął 40d + 70-200 + kita może z IS
Dziekuje za kolejne sugestie ;)
Ja w miedzyczasie takze sie rozgladam i natrafilem m.in. na taki zestaw: Canon EOS 450D 18-55mm IS + 55-250mm IS Twin Kit minus 50 funtow cashbacku, ktory tu do 4 sierpnia chyba jeszcze obowiazuje. Samo body Canona 40D kosztuje najmniej jak znalazlem jakies 550-600, do tego trzeba dorzucic jakies szkla.
Co sadzicie o wspomnianym wczesniej zestawie?
sadze ze na poczatek bedzie robil robote