Odp: [C80] Sport w Zachodniopomorskiem
Ehhh szkoda, że to nasze 7d ma tak marną matryce ;/ A na 70d / 7d2 cos doczekać się nie mogę.
Co do zdjęć... niemiecka liga ehhh.... jak ja bym chciał zobaczyć tyle akcji, walki itd w polskiej EKS :D Tam jest co robić. Wczoraj na meczu w Łodzi myślałem, że się zaziewam na śmierć mimo 3-0 :O
Fajne te zdjęcia "z bliska" jakoś rzadko na takie natrafiam :-)
Niby tylko 3 liga, ale sama przyjemność fotografować na ich meczach. Jest walka, zaangażowanie i w sumie wychodzi z tego masa świetnych zdjęć.
C80 Tobie sie nie nudzi, wysylac na serwer (i do publikacji) takie ogromne ilosci zdjec?
Twoje fotografie tym samym nie da sie obejrzec w skupieniu - ja je po prostu przewijam, bo jest ich zbyt duzo, sa mega podobne do siebie, zero kombinowania ze swiatlem czy perspektywa, zero zabawy w postprocess... nuda.
Wybierz jedno, dwa epickie zdjecia i je wklej do oceny, a nie dziesiatki takich samych - nijakich - kadrow ;)
Tak prowincjonalna kopanina... Nic co by przyciągnęło wzrok. :(
Cytat:
Zamieszczone przez
BeatX
C80 Tobie sie nie nudzi, wysylac na serwer (i do publikacji) takie ogromne ilosci zdjec?
Twoje fotografie tym samym nie da sie obejrzec w skupieniu - ja je po prostu przewijam, bo jest ich zbyt duzo, sa mega podobne do siebie, zero kombinowania ze swiatlem czy perspektywa, zero zabawy w postprocess... nuda.
Przykro mi, ale jeżeli szukasz "kombinowanych" czy poddanych postprocesowi zdjęć w temacie sportowym to ich nie znajdziesz. To nie fotografia statyczna i nie sztuka gdzie jest czas, możliwość i sens zabawy światłem, w sportowej fotografii przeważnie czekasz na ładny i oryginalny kadr i naciskasz spust.
Fotografia sportowa przeważnie nawet nie próbuje być kombinowaną sztukę, tak na prawdę liczy się przekaz, a nie forma. Oddanie walki, a nie zabawa światłem czy suwakami. Fajnie byłoby zrobić czasami zdjęcia takie jak Kuba Atys, ale tu nieco odchodzimy od sportowego reportażu na rzecz portretu.
Na dobrą sprawę twoje uwagi można zastosować do 90% tematów w dziale sport na tym forum, bo żaden nie jest jakiś specjalnie oryginalny. Wszystko już było, albo u samych autorów, albo sam coś podobnego zrobiłem. Ja dążę do tego żeby każde zdjęcie było w miarę oryginalne i nie przypominało innych, i czasami mi się to udaje np. w serii zdjęć z POczdamu. Zgodzę się natomiast, że faktycznie trochę za dużo tych zdjęć, więc będę miał to na uwadze i wybierał najlepsze z najlepszych.
730. KP Chemik Police - Błękitni Stargard (III liga)
731. Bałtyk Gdynia - KP Chemik Police (III liga)
732. KP Chemik Police - Gryf Słupsk (III liga)
733. Polonia Gdańsk - KP Chemik Police (III liga)
734. TSG Leopoldshagen - Torgelover SV Greif
735. Flota Świnoujście - GKS Katowice (1 liga)
736. Flota Świnoujście - GKS Katowice (1 liga)
737. Flota Świnoujście - GKS Katowice (1 liga)
738. Flota Świnoujście - GKS Katowice (1 liga)
739. Flota Świnoujście - GKS Katowice (1 liga)
740. Flota Świnoujście - GKS Katowice (1 liga)
741. Pogoń Szczecin - Legia Warszawa (Ekstraklasa)
742. Pogoń Szczecin - Legia Warszawa (Ekstraklasa)
743. Pogoń Szczecin - Legia Warszawa (Ekstraklasa)
744. Pogoń Szczecin - Legia Warszawa (Ekstraklasa)
745. Pogoń Szczecin - Legia Warszawa (Ekstraklasa)
746. Pogoń Szczecin - Legia Warszawa (Ekstraklasa)
747. Pogoń Szczecin - Legia Warszawa (Ekstraklasa)
748. Puchar Niemiec: TSG Neustrelitz - SC Freiburg
749. Puchar Niemiec: TSG Neustrelitz - SC Freiburg
750. Puchar Niemiec: TSG Neustrelitz - SC Freiburg
751. Puchar Niemiec: TSG Neustrelitz - SC Freiburg
752. Puchar Niemiec: TSG Neustrelitz - SC Freiburg
753. Puchar Niemiec: TSG Neustrelitz - SC Freiburg
754. Puchar Niemiec: TSG Neustrelitz - SC Freiburg
sporo ciemnych w ostatnich 2 wrzutkach i na legii chyba WB nie najlepszy