tym co zawsze, 50 1.4 :)
Wersja do druku
tym co zawsze, 50 1.4 :)
Nie napisałaś. Ja też tego nie napisałem. Niech się uczy, przynajmniej wie do jakiego progu czasowego może dążyć.
Co do tłumaczenia... ekstremalny przykład to pokazy mody "w terenie" (właśnie w centrach handlowych itp).
Makijaże robione na szybko, sprzęt i kosmetyki na kolanie, wszystko na prowizorycznym zapleczu z bardzo kiepskim światłem a ma się 3-5 min na makijaż, często dość wymodzony bo dopasowany do danej kolekcji, a modelka w międzyczasie się rusza bo się przebiera. Powodzenia :twisted: .
Ale przynajmniej, gdy zna się już ekstrema to można łatwiej się dzięki temu uczyć.
Profesjonalna wizażystka śmie twierdzić że nie masz racji i dużo nauki przed Tobą ;) . Bez urazy :) .Cytat:
Poza tym, śmiem twierdzić, że naturalny, prosty i delikatny makijaż tez nie jest tak łatwo zrobić:)
To kwestia właściwie nabrania odrobiny wprawy. Na rowerze też nie od urodzenia potrafiłaś jeździć :) .
Wizażystka, modelka i moja osobista dziewczyna... wiem, za dobrze mi :mrgreen: .Cytat:
A tak w ogóle to z dobrą wizażystką współpracujesz Vitez:)
ogolnie rzecz biorąc.. klimatyczne te Twoje foty.. 101 ma taki klimat ze aaaaaach...
:-D wiedziałam, wiedziałam że to napiszesz:)
W każdym razie trzymam za Dawida kciuki, niech nabiera wprawy:)
Z tym naturalnym makijażem chodziło mi raczej o to, ze początkującemu trudno jest zrobić taki subtelnie wyglądający makijaż, taki którego nie widać, a jednak tam jest i sprawia że modelka wygląda na świeżą i wypoczętą;) Taka ucząca się osoba - tak mi się wdaje, bo tak jest też w innych sprawach - ma tendencje raczej do przesadzania niż do umiaru. Inna sprawa jest oczywiście z doświadczonymi osobami, które mają już pewne wyczucie i dla nich to proste:)
Loome - dziękuję.
a żeby nie było tylko gadania w tym wątku zamieszczam kolejne zdjęcie;)
102.
hmm przydalaby się z lewej jakas blenda, a poza tym wyostrzenie po zmniejszeniu:)
Jeżeli chodzi o ostrość 102 to wydaje mi się, ze jest jak najbardziej w porządku - przynajmniej na moim monitorze;)
kolejne:
103.
Hmmm, pół sylwetki, jednak głowy czubek obcięłaś, why?
Na tym na przykład najostrzejszy jest zamek od prawej części kurtki. Bynajmniej na moim monitorze. A i tak z całego zdjęcia jest ostre mydło. Wyostrzyć!
sirlukas - ponieważ taki wybrałam kadr i tak mi się podoba:) Właściwie mogłam wiecej odciąć;)
O, Micles zawitał do mojego wątku ;) Miło mi;)
Micles - to ja nie rozumiem - najostrzejszy jest zamek od kurtki NIE NA Twoim monitorze? (napisałeś bynajmniej... a bynajmniej =/= przynajmniej;)) Ale ok, wiem o co Ci chodziło;)
Ostre mydło, dobre;)
Mimo wszystko posłuchałam i trochę podciągnęłam ostrość;)
103 v2.