-
swojego premium golda testuję właśnie- parę pierwszych ładowań działał bardzo dobrze- po kilkaset fotek, a ostatnio po pełnym naładowaniu wyszło ich tylko kilkadziesiąt, teraz naładowany na maxa i ćwiczę, czy padł, czy przypadkiem w plecaku aparat był cały czas włączony itd
-
Aha, a jak z poziomem naładowania? Cały czas trzyma na wszystkie kreski na wskaźniku czy też po chwili spada na połowę?
-
u mnie oba akusy (oryginalny i zamiennik) trzymają po set zdjęć, potem pokazuje się połowa akusa- można wtedy zrobić kilkadziesiąt zdjęć, czasem 100-150, jak mryga wskaźnik, to zostaje tylko kilka-kilkanaście fotek i zgon
-
a u mnie wszystkie premium goldy po kilkunastu-kilkudziesięciu pokazywały już połowę - potem śmigały bez zarzutu te kilkaset zdjęć - ale te wskaźniki są mocna szacunkowe więc się nie przejmuj.. jak miga to trzeba wymienić..
-
Stoję przed wyborem zamienników i nie mogę się zdecydować. Nie wierzę, że jest możliwe upchanie 3000mAh do BP-511.
Polecacie Premium Gold, ale spotkać je można z różną pojemnością. Z jaką najbezpieczniej kupić?
-
Ja musiałem trafić na jakąś wadliwą sztukę - od ręki w ciągu kilku dni wymienili mi tą sztukę i jak narazie po 60 fotkach jest nadal pełne naładowanie (na wskaźniku). Nie miałem jeszcze czasu na rozładowanie jego do końca.
-
Hahnel - 900+ zdjęć - wyjąłem go przy około 900 zdjęciu, gdyż już na wyświetlaczu była połówka baterii a nie chciałem, żeby mi padło podczas robienia zdjęć. Ale do padnięcia mu dużo nie brakowało, gdyż ładowanie chwilę trwało
Zdjęcia głównie z 17-55 z IS na ON (chyba) cały czas
-
a propos Phottiksa - mniej wiecej pol roczny Phottix ciagnie wyraznie krocej niz 1,5-roczny Ansmann. fakt, jest tanszy, ale nastepny moj zamiennik to jednak bedzie Ansmann. bo co by nie mowic, pieknie te akumulatory chodza...
-
Mam 2 body 40d i 300d 2 zamienniki mam od czasów 300d oryginał wymiękł a maxcell i jakiś no-name świetnie się trzymają,Ładuję oba i podróbką ładowarki oryginałem i amerykańskim oryginałem wszystko ok polecam!!!
-
Czy ten aku http://allegro.pl/item678923427_ansm...on_bp_511.html będzie dobrym zamiennikiem BP-511A mimo braku na końcu literki A? ;)
I czy ładowanie oryginalną ładowarka nie będzie problemem?