1 załącznik(ów)
Odp: Komputer dla fotografa 2024
Przyszedł ten nowy mini. Ładnie się zmieścił na wiatraczku w obudowie :D
Załącznik 18813
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Czego dotyczy Twoja wypowiedź?
Przechodzenia na Maca
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
A do góry nogami, albo na boku, się go nie da postawić? Wyleje się coś, czy co?
Nic się oczywiście nie wyleje, ale chłodzenie jest tak zaprojektowane aby było zasysane od dołu, okrążało cały system i było wypychane z drugiej strony dolnej stopki.
Poprzedni Mac-mini słynął z tego, że był urządzeniem praktycznie bezgłośnym, jeszcze nie wiadomo jak z poziomem hałasu w nowym modelu w nieco innej budzie. Wszyscy mają nadzieję, że pozostanie tak samo, ale to pewnie niedługo wykażą testy praktyczne.
Załącznik 18814
Załącznik 18815
Cytat:
Zamieszczone przez
MstrG
Załącznik 18813
Co to za buda? Gdzie msz GPU?
Cytat:
Zamieszczone przez
Levon
Nic się oczywiście nie wyleje, ale chłodzenie jest tak zaprojektowane aby było zasysane od dołu, okrążało cały system i było wypychane z drugiej strony dolnej stopki.
Poprzedni Mac-mini słynął z tego, że był urządzeniem praktycznie bezgłośnym, jeszcze nie wiadomo jak z poziomem hałasu w nowym modelu w nieco innej budzie. Wszyscy mają nadzieję, że pozostanie tak samo, ale to pewnie niedługo wykażą testy praktyczne.
Załącznik 18814
Załącznik 18815
A czy przypadkiem dopływ i odpływ powietrza nie będą mniej tłumione, gdy kompa postawi się na sztorc? Przeca obieg powietrza jest i tak wymuszony jakimś wiatrakiem.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Co to za buda? Gdzie msz GPU?
NZXT H9 Elite.
GPU mam założone wertykalnie.
Cytat:
Zamieszczone przez
MstrG
Załącznik 18813
To dasz jakieś przemyślenia, porównania ja to widzisz w porównaniu do Twojego "potwora", daje coś radę czy kompletnie nie i zmarnowany piniądz :) ?
Rawy mi spuchły do ponad 200MB, więc konkretnie: "rozszerzony" Mac Mini M4/512/32 czy M4PRO/512/24?
Z czego są takie wielkie RAWy?
Cytat:
Zamieszczone przez
KEEK
Rawy mi spuchły do ponad 200MB, więc konkretnie: "rozszerzony" Mac Mini M4/512/32 czy M4PRO/512/24?
Ja mam całe szczęście cRawy z eR6tki na poziomie 10-13mb. Świetnie się to obrabia.