Kupiłem i chcę się pochwalić
Do R6 niebawem dołączy R5, tylko jeszcze nie wiem które [emoji4]tam 400mm bedzie jak 600 na R6.
Wrażenia na razie bardzo dobre. Obojetnie czy z TC czy bez jest super ostry od brzegu do brzegu. Front wyraźnie lżejszy od tylu co pomaga w balansowaniu na glowicy. Stopka jest wyraźnie sztywniejsza niz w Sigmie i nie ma aż takich drgań na głowicy, więc nie bede musial raczej stosować szyn i drugiego miejsca podparcia. Czekam na raincover.
Mam nadzieję, że nie będzie mi parował od środka jak tu raz zaraportował ktoś..
Foty na pewno z czasem się tu pojawią [emoji4]
Odp: Kupiłem i chcę się pochwalić
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Obojetnie czy z TC czy bez jest super ostry od brzegu do brzegu.
To tak samo jak mój obiektyw bez TC ale za to z 600mm na dlugim końcu [emoji3] Pogratulować zakupu i oby zdjęcia były tyle razy lepsze ile razy droższy jest ten obiektyw od jego poprzednika.
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Do R6 niebawem dołączy R5, tylko jeszcze nie wiem które [emoji4]tam 400mm bedzie jak 600 na R6.
Wrażenia na razie bardzo dobre. Obojetnie czy z TC czy bez jest super ostry od brzegu do brzegu. Front wyraźnie lżejszy od tylu co pomaga w balansowaniu na glowicy. Stopka jest wyraźnie sztywniejsza niz w Sigmie i nie ma aż takich drgań na głowicy, więc nie bede musial raczej stosować szyn i drugiego miejsca podparcia. Czekam na raincover.
Mam nadzieję, że nie będzie mi parował od środka jak tu raz zaraportował ktoś..
Foty na pewno z czasem się tu pojawią [emoji4]
Nie chcę być złym prorokiem, ale muszę: pojawi się jeszcze coś, z czym nie miałeś dotąd do czynienia, a mianowicie kiedyś się zorientujesz, że to nie jest zoom, i że takowy trzeba mieć jednocześnie pod ręką.
Wtedy zapłaczę nad swym losem [emoji85][emoji23]
Piękne, zazdroszczę pozytywnie.
Spokojnie dokup TC 2, bo one są właśnie przeznaczone do takich jasnych obiektywów.
@cauchy Piękne szkło. Cieszę się że kupiłeś. Pewnie super kadry będą bez żadnych kompromisów na jakości. A tak z ciekawości jaki masz statyw? To jest głowica kulowa?
statyw Benro Tortoise 34CLV, głowica fluidowa Manfrotto 500AH
kulową to już tylko do landszaftów używam z L-bracketem :)
Czy głowica fluidowa to hydrauliczna? Pierwszy raz się spotykam.
Generalnie glowica do wideo. Ale wolę ją znacznie bardziej niz gimbalową.