Odp: Canon EOS R6 Mark II
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Ja mam w C 7D II tylko mechaniczną, więc czyżbym nie był aż tak głęboko w technologicznej dupie, przynajmniej pod tym względem?
Punkt dla Ciebie ;)
Nie piszemy o elektronicznej migawce tylko o półmechanicznej zastosowanej w Rp i R8
Cytat:
Zamieszczone przez
JustSmile
Witam,
Czy do R6 mark II mogę bez obaw używać akumulatorki canon ze starszej wersji - LP-E6N ? Posiadam ich kilka sztuk od poprzedniej puszki, 6d mark II. Zastanawiam się czy inwestować w nowe do bezlusterkowca czy śmiało i bez obaw można zastosować starszą wersję. Mowa oczywiście o oryginałach canona a nie zamiennikach.
Z góry dziękuję za podpowiedzi
W R używałem jeszcze takie stare aku jak Phottix, działały bez problemu ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertoM
Nie piszemy o elektronicznej migawce tylko o półmechanicznej zastosowanej w Rp i R8
To ona jest jeszcze gorsza od tej elektronicznej dla ubogich, która banany rysuje?
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Ja mam w C 7D II tylko mechaniczną, więc czyżbym nie był aż tak głęboko w technologicznej dupie, przynajmniej pod tym względem?
Nawet nie wiesz co masz w tym swoim aparacie...
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemek_PC
Nawet nie wiesz co masz w tym swoim aparacie...
Jak to nie wiem?! Samo złoto mam! Mechaniczna migawka 1/8000 s i nawet z tego skorzystałem :D
Podpowiem Ci. Oprócz mechanicznej masz też elektroniczną.
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemek_PC
No i widzisz zepsułeś koledze taką dobrą narrację o byciu w d.... ;)......
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemek_PC
Mam dwie?!
Probowalem korzystac z tej elektrycznej migawki ale nigdy nie bylem pewien czy zrobilem to zdjecie czy nie [emoji2369][emoji28]