Znając życie zabezpieczają się przed takimi praktykami.
Wersja do druku
Znając życie zabezpieczają się przed takimi praktykami.
Wpiszcie sobie w wyszukiwarkę Adobe Photoshop w Turcji lub jakieś podobne frazy i poczytajcie ile za PS-a płaci Turek przeliczając na nasze ;)
Podkreślam, że cały czas piszę o mieszkaniu w Turcji lub byciu Turkiem :lol:
https://www.pepper.pl/comments/permalink/14039046
Jak przygotować się do rozmowy z konsultantem na czacie?Cytat:
Ja mam full pakiet za 99 zł miesięcznie na fakturke. Co roku od 4 lat pisze do supportu z pytaniem czy dadzą mi zniżkę bo ja cebulak z polski i daja zawsze taniej xD
https://grafmag.pl/artykuly/sposob-n...creative-cloud
Kartą wydaną w Turcji? Są serwisy, które odrzucają płatności kartą wydaną w innym kraju niż kraj rejestracji usługi. Czy tak jest w przypadku Adobe nie wiem ale warto to sprawdzić.
Z informacji znalezionych (sam nie korzystam na ten moment z Adobe z uwagi właśnie na model subskrypcyjny, a nie lubię niepotrzebnych kombinacji) nie każdą karta się da ale nie musi to być karta wydana w Turcji, Turek może mieć zagraniczne karty bo i dlaczego nie.
Przechodzą pewnie wszystkie karty fintechow bo i tak miejsce wydania z założenia nie zgadza się z miejscem zamieszkania czy używania przez użytkownika.
Za zakup na Godox Store otrzymałem kod rabatowy na kwotę 100zł (kod działa przy zamówieniu na 1000zł +). Tak, bez szału, ale jeśli ktoś akurat planuje coś kupić na Godoxie, to "stówką piechotą nie chodzi", jak się to mówi. Kod do wykorzystania do 30.09.2023. Kto pierwszy ten lepszy:
MZ3E2STJ
Myśle, że Adobe zna te możliwości i dostrzega co się dzieje, to spółka technologiczna.
Tylko łatwiej i bardziej powiedzmy fair dla realnych mieszkańców Turcji, że Adobe zablokuje możliwość płatności kartami z zewnątrz (jeśli tam mieszkasz to chyba nie problem, że wymagamy płatności w lirach turecka karta?) niż zmieni regulaminy i przypadkiem oberwie się też realnym tureckim użytkownikom.
Daleki byłbym o tez, że Adobe chce być fair wobec kogokolwiek ;)
Oczywiście to mnie nie usprawiedliwia.