Tak naprawdę to większy wymiar robi wizjer od bezlustra. Byłoby to widać lepiej gdyby postawiono aparaty na obiektywie. Rejestr musi być taki sam, więc od czoła obiektywu aż do matrycy dystans musi być ten sam. Wystaje wizjer bezlustra.
Wersja do druku
Jak już jesteśmy przy naleśniku. On ma focus by wire, ciekawe czy można użyć pierścienia ostrości jako ekspozycji. Pewnie o tym nikt nie pomyślał.
Czy ktoś już złożył preorder na EOS R? :)
Nikt normalny nie kupuje sprzętu z podatkiem od nowośći na nadchodzącą przerwę zimową :)
yyy nikt normalny nie kupuje body za 12K bez szkła, by sobie pstrykać w niedzielę ? :)
Przypomina mi się scena z "Czterdzistolatka"
Inżynier Karwowski, budowniczy Trasy Łazienkowskiej pożyczał pieniądze od szwagra, właściciela fermy drobiu.
Pożyczał kwotę kilku swoich pensji a szwagier miał te/tyle pieniędzy w kieszeni "roboczych" spodni jako drobne.
jp
To, że ktoś ma kasę nie znaczy, że daje się rżnąc baranom z marketingu na podatki od nowości. Aczkolwiek na pewno się tacy znajdą :)
Na tym wideo: https://www.youtube.com/watch?v=R0ySKtnaGBY Jared Polin twierdzi, że pod względem postprodukcji sensor z EOS R zachowuje się tak samo jak ten z 5dmk4. Można również poprać pliki DNG zawierające obraz z nowego korpusu.
Masz adapter na EF. Canon rzucił zestaw na żer dla tych co nie jest to żadna kosmiczna kwota i albo wiedzą co kupują albo chcą mieć coś emejzi ;)
Ja poczekam aż to stanieje (i oczywiście na realne testy + własne potrzymanie w ręku) ale nie powiem, jest kolejny gracz w zabawie 6d2 czy jednak 5d4 (którego wadą jest brak bujanego ekranu na moje potrzeby). R to znowu bateria + ew problemy z EVF. Żeby nie było, to moje hobby i z fotografii nie żyje.
Ps. No i największy problem to ma teraz Sony bo R będzie się sprzedawał bardzo dobrze mocno przyblokuje przejście z C na S.