Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [bezlusterkowce] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
miszak
Czekam na sprzęt dla siebie.
No i się pewnie nie doczekasz, bo widocznie dla Canona nie jesteś targetem. I choćbyś nie wiem ile jęczał i na ilu forach to w żaden sposób nie zmieni ich postawy. Tak mają od lat.
Cytat:
Zamieszczone przez
miszak
Traktowanie każdego hmmm niepochlebnego zdania na temat canona jako zamachu stanu to choroba tu na forum..
Całkiem podobnie się zachowują np. pewni fanatycy EFV. ;)
Faktycznie mamy problem ze zrozumieniem innych.
No to miła niespodzianka :mrgreen::
https://www.canonnews.com/canon-is-c...h-the-rf-mount
Nie można podpinać szkieł RF do EF-M ani odwrotnie. Żadnym sposobem. Przyznam, że czegoś takiego się nie spodziewałem :shock:
A'propos evf. Dziś przez godzinę musiałem robić zdjęcia a7r3. Boli mnie oko...
Ale za to widziałeś prawdziwe zdjęcie przed jego zrobieniem. Na pewno było warto:)
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
A ja wczoraj byłem w kinie, siedziałem plackiem 2 godz, zgadnij co mnie boli?:x
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
No i się pewnie nie doczekasz, bo widocznie dla Canona nie jesteś targetem. I choćbyś nie wiem ile jęczał i na ilu forach to w żaden sposób nie zmieni ich postawy. Tak mają od lat.
Trudno, przeżyję. Nie mam zamiaru zmieniać postawy Canona. Jest forum do wymiany uwag to chyba powinno działać w onie strony? Jeśli napisałem, że:
Cytat:
Zamieszczone przez
miszak
Bateria od lustrzanki - brawo.
No i jednak na szczęście Canon nie posłuchał podszeptów i 580g to nie 900 ufff. Tak więc niestety sporo osób tutaj będzie zawiedzionych bo lekka puszka to tylko dla amatorów. Czyli dla mnie ok :D
Cytat:
Zamieszczone przez
miszak
Lpe6n sugeruje grip ala DSLR.
Cytat:
Zamieszczone przez
miszak
Szkoda ibisa ale wymiarowo jest fajnie.
A potem okazało się jak wyglądają fps to chyba miałem prawo napsiać, że poniżej oczekiwań?
Uwagi krytyczne są ze storny innych na porządku dziennym i nie stanowią problemu:
Cytat:
Zamieszczone przez
splice
24-105 też ma IS, nie liczyłem na stabilizację matrycy. A szkoda bo 135L na adapterze dużo by zyskało w dużych pomieszczeniach i skąpym oświetleniu
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
Powiem Ci, że osobiście zarówno do fotografowania komercyjnego (śluby, sesje itd.) jak i swojego wolałbym lżejsze puszki + w miarę możliwości kompaktowe, ale dobre szkła f1.8-2. Niestety ostatnio trend na f1.4 z idealną optyką o wadze 1kg. Pogodziłem się z tym choć ciągle czekam ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
splice
Z AF w Canonie będzie pewnie jak zawsze. W zeszłym roku kupiłem Canona M5 po czytaniu wywodów na temat super AF. W praktyce, w dobrych warunkach to to chodziło, natomiast w gorszych szału nie było. Eos R raczej AF jaki jest w sonym A7III to narazie nawet nie powacha.
Cytat:
Zamieszczone przez
tmielcarz
Trochę kicha z tym zasilaniem. …
Cytat:
Zamieszczone przez
splice
A daj boże żeby AF był w końcu chociaż dobry …
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
28-70/2 - 1430 g, 95mm. Czyli taka druga Sigma 105, więc ja jednak dziękuję, postoję. Pokładam jeszcze jakieś nadzieje w 50/1.2.
PS. choć też klocek prawie 1 kg.
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
Na zdjęciach to tak nie wyglądało. Kompletny bezsens.
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
Canon podszedł do tego w myśl zasady "chcieliście bezlustro, to macie". Nic nowego poza brakiem lustra i wizjera w odpowiedzi na oczekiwania fanów rzekomo nowej technologii.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Jacek_Z
Całkiem podobnie się zachowują np. pewni fanatycy EFV. ;)
Faktycznie mamy problem ze zrozumieniem innych.
No niestety. Pojawia się to na wielu forach coraz częściej. Wracamy do opcji z poprzedniej epoki "Kto nie idzie z nami maszeruje przeciw nam". To na pewno nie jest iedologia warta naśladowania ale niestety bicie braw w każdej sytuacji zaczyna być znów w cenie...
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
Trzeba było zadzwonić.... powiedziałbym Ci jak włączyć LV :P
Widzisz i jak zwykle musi być Twoje na wierzchu i ZAWSZE musisz mieć ostatnie zdanie. Dziwisz się, że nikt nie chce z Tobą gadać ?
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Może nie jest możliwe fizycznie/optycznie ?
jp
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Hm, dziwna decyzja.
To znaczy, że Canon będzie musiał utrzymywać 3 bagnety: EF, EF-M i RF, przy czym EF-M i RF będą kompletnie nie adaptowalne (adapter musiał by mieć 2mm grubości).
p,paw