Odp: Canon 80D - teraz już naprawdę oficjalnie
Ciekawa recenzja 80D. Trochę o DR i ISO w porównaniu do 7DII i 5DIII, dużo o autofocus. Słów kilka o współpracy z Tamron 35.
https://www.youtube.com/watch?v=ZqsCRadQuHk
>>Racja APS-C to APS-C i nie wiadomo jak by się starać nie da się przekroczyć pewnych ograniczeń wielkości matrycy. Można stosować coraz to wymyślniejsze filtry odszumiające itp. bajery ale wielkości pixela i ilości światła nań wpadającego nie oszukamy. W dobrym świetle to i telefonem zrobimy dobre zdjęcia. Problem zaczyna się gdy trzeba wejść z iso powyżej 1600...Żaden crop nie da takiego obrazka co FF<<
Wstawcie mi do 7d połowę matrycy z 6d (10 MP) a ja go kupie.
Jest test na optycznych,
- rozdzielczość obrazu porównywalna do starej 18MPx matrycy (a nawet gorsza od 700D),
- celność AF w porównaniu do 70D to jakaś katastrofa,
- DRy nadal w tyle za konkurencją,
patrząc na poziom czerni widać, że matryce programował mistrz Canon CMOS Technologies
W tej cenie to są jakieś jaja :lol:
Jak już pisałem wcześniej mści się pozostawienie filtra AA. Rozdzielczość tych matryc to jakiś żart. Rozważałem ten aparat jako szybkie body do samolotów, ale ze względu na rozdzielczość i AF odpuszczę go.
Cytat:
Zamieszczone przez
Fotopstryczek
Jest test na optycznych,
- rozdzielczość obrazu porównywalna do starej 18MPx matrycy (a nawet gorsza od 700D),
- celność AF w porównaniu do 70D to jakaś katastrofa,
- DRy nadal w tyle za konkurencją,
patrząc na poziom czerni widać, że matryce programował mistrz Canon CMOS Technologies
W tej cenie to są jakieś jaja :lol:
I tak dobrze że im nie wyszło że matryca porównywalna z 350D :lol:.
Dla mnie wnioski są takie.
1) Dołożyć tysiąc złotych do 7DII
2) Zaoszczędzić tysiąc kupując 70D
Cytat:
Zamieszczone przez
serko
Dla mnie wnioski są takie.
1) Dołożyć tysiąc złotych do 7DII
2) Zaoszczędzić tysiąc kupując 70D
Mam podobne przemyślenia. Początkowy huraoptymizm szybko u mnie opadł. O ile po krótko po premierze byłem prawie przekonany, że to body u mnie zagości, to dziś już jestem w 100% pewny, że nie.
https://www.youtube.com/watch?v=AZ_GuG5p44U tutaj wygląda to całkiem przyzwoicie, zwłaszcza DR.
Cytat:
Zamieszczone przez
MikaEli
Widziałem to już ze 2 tygodnie temu, chyba nawet było w tym wątku. W tym filmie faktycznie wygląda to nieźle, co nie zmienia faktu, że w moim przypadku decyzja już zapadła.
Cytat:
Zamieszczone przez
solti
Widziałem to już ze 2 tygodnie temu, chyba nawet było w tym wątku. W tym filmie faktycznie wygląda to nieźle, co nie zmienia faktu, że w moim przypadku decyzja już zapadła.
Ja zamówiłem jako uzupełnienie do 5dmk3. Przekonała mnie poprawa w DR przy niskich iso i odchylany ekran. Zobaczę jak będzie się spisywać w praktyce.