Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II
można zmienić trzeba potwierdzić zmianę ze starego maila nowy
tylko czasem oszuści przejmują tylko konto na allegro bo jest inne hasło na mailu jak jest to samo mają pod kontrolą konto allegro i mailowe
próba przejęcia następuje często po kontakcie w sprawie zakupu przedmiotu na "przekręt nigeryjski" po jakimś czasie oszuści próbują przejąć twoje konto na allero za pomocą takiego maila
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Witam uzytkownikow Allegro
Twoje konto w Allegro bedzie zawieszone z powodu nieaktywnego uzytku. wiec prosimy o potwierdzenie, jesli nadal chcesz korzystac z konta w serwisie zakupow
zachecamy do aktualizacji konta ponizszy formularz aby Twoje konto w Allegro moze byc aktywna i gotowa do uzycia w kazdej chwili zadnego dnia w dowolnym miejscu
potwierdzic ciągłosc koncie dzisiaj lub uzyskac calkowite zablokowanie konta w ciagu 24 godzin
tu jest link do fałszywej strony
Kliknij na powyzszy adres.
Przydatne informacje
Z poważaniem
--
Allegro
Dostałem takiego e-maila wiele razy ale od razu ląduje w koszu :)
Wracając do tematu zakupu 5DIII jak można być tak naiwnym, żeby kupić na aukcji za 2-3tyś zł skoro używki chodzą za min 7tyś zł ? Na kilometr widać, że to ściema.
podejrzana, nic więcej nie sugeruję ...
CANON 5D Mark + Canon 70-300 (5696149434) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
brak real foto, normalnego opisu, 70-300 aby na pewno DO? Cena też zbyt zachęcająca. Poprzednie aukcje wyglądały podobnie, a i fajny sprzęt udałoby się złożyć do kupy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Tutaj tez ciekawa aukcja Canon EOS 5D Mark III 22.3 MP Digital (5700948096) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
to jest hit :-) ostatnia aktywność na koncie sprzedającego z 2010 roku . i jakiś artysta kupił......
A co z nimi nie tak niby? Normalne foty, można znaleźć w sieci dużo lepsze z tego szkła :D
Tak, tak.... szczególnie te ostatnie zrobione na F=80mm :) Moje szkła nie robią zdjęć poza zakresem określonym przez producenta ;(
Może robione przez jakiś extender albo pierścienie pośrednie? Nie wiem co może wtedy dziać się z exifem, bo nie używam takich rzeczy, ale wiem, że szkło nie jest wtedy bezpośrednio zapięte do korpusu. Albo się zwyczajnie pomyliło komuś. Ty pamietasz dokładnie jaką fotę jakim szkłem zrobiłeś? ;) Zresztą, tym szkłem spokojnie można osiągnąć i lepsze efekty, więc nie dramatyzowałabym. W razie wątpliwości można poprosić o więcej konkretnych sampli, a nie zaraz, że podejrzane ;)