Kabel hdmi daruj sobie. Do niczego Ci się nie przyda. Jeśli chcesz mieć monitor skalibrowany sprzętowo to karta z DisplayPort potrzebna będzie.
Wersja do druku
Mnie się udało włączyć natywną rozdzielczość w Eizo cx 271 i też z integry, ale troszkę nowszej HD 530. Użyłem do tego kabla DVI-D, bo niestety płyta główna nie ma wyjścia DisplayPort. W takiej konfiguracji odświeżanie trzeba było obniżyć do 30Hz.
Przeczytał sporą część tego wątku i mam takie pytanie:
Czy kupię monitor (fotografia) 32`` cena do 10000 ??? ?
Jeżeli tak, to jaki polecacie.
A może lepiej coś mniejszego, lepszego jakościowo ?
Obecnie mam Asus ProArt 329C.
Kupisz Eizo 27 cali do 10.000. topowy model.
najlepiej zadzwon do firmy
https://monitory.mastiff.pl/
oni sa specami od monitorow.
Coś się zmieniło na rynku czy nadal do 3000 zł NEC RA271q albo U? Szukam czegoś 27 cali 2,5k lub 32 4K.
Wziąłem na test LG 27UN880 ze względu na sprzętową kalibrację i skalibrował się bardzo dobrze, ale miał ciemne żółte narożniki co mi go przekreśliło.
Mam aktualnie NEC EA271Q i tu rogi nie mają przebarwień ale tez są ciemniejsze. Z funkcją uniformity jest za to bardzo dobrze. Irytuje mnie za to jego czas reakcji i brak płynności. Jednym słowem smuży. Grać raczej nie będę, ale zwykłe przewijanie lub szybsze sceny są poszarpane. Funkcja response improve nie wiele zmienia, nadal smuży.
Widać też brak 10bitów na planszach testowych, ale zdjęciach chyba nie. Mam wrażenie że lekko migocze i przez to męczy mi wzrok, ale za krótko go mam żeby stwierdzić. Niby nie powinien bo ma DC diming a nie PWM...
Zostać przy NECu czy dać szansę BenQ albo Asusow Proart lub może Dell?