jesli na statyw to Lowepro Mini Trakker AW
inne rozwiazanie to moze jakas torba biodrowa a statyw na plecach w pokrowcu
Wersja do druku
to oczywiscie racja, zalezy sporo od statywu, dlatego radze jak ktos idzie aktywnie fotografowac, ze lepszym pomyslem moze byc torba biodrowa a statyw na plecach
ja w tym plecaku nosilem statyw, a raczej zabawke a nie statyw (1,84 kg). i Zeby to sie trzymalo jakos trzeba bylo mocowanie do gornej czesci plecaka modyfikowac bo rozwiazanie Lowepro jest malo stabilne.
Jak torba do takiego zestawu : 400D+grip, 350D, 430EX, 220EX, 70-200, 18-200, 18-55 ? Głownie reporterka. Czy Lowepro 400 AX Reporter wystarczy? czy lepiej wziąć Lowepro Computrekker ?
Do reporterki to harness będzie najlepszy. Albo Computrekker z lens cases doczepionymi gdzie się da...
Wolałbym jednak nie wyglądać jak totalny idiota. :D
nie przesadzaj, ja sobie zakupilem ostatnio pas lowepro i kilka lenscase + toploadera, na sesje plenerowe czy reportaz w terenie takie rozwiazanie jest rewelacyjne
jedno troche mnie irytuje, jakos toploader 75 tak srednio trzyma sie do pasa, srodek ciezkosci zrobili za nisko i torba mocno odstaje, ma ktos jakies fajne patenty na mocowanie/zaczepienie?
ideą statuwu jest stabilność, więc im cięższy tym lepszy zasadniczo, waga coś koło 2,5 kg na 170 cm wysokosci, jest udzwig jest mniej istotny
chyba nie powiesz mi, ze sprzet wazacy 18 kg bedzie stabilny na statywie 1,8 kg? nie ma szans
Przeczytałem cały wątek, a do krótkich on nie należy :mrgreen: ale nie znalazłem w nim tego czego szukam. Szukam plecaka na: 5D z gripem, C17-40, C24-105, C100-400, C70-200, C85, 580EX, fotobank, filtry x 3 + inne drobiazgi, a także Toshiba A200 (15,4") z zasilaczem. Jest jednak pewne "ale". Nie chciałbym aby ten plecak wygladał jak plecak na sprzet fotograficzny. Byłoby super gdyby ten plecak wyglądał "normalnie" i nie był zaproszeniem i informacja dla potencjalnego złodzieja. Wcześniej używałem Burtona Zoom Pack i spradzał się wyśmienicie. Jednak nie ma on miejsca na laptopa. Macie jakieś propozycje? Z góry dziękuję za sugestie i propozycje.
Kupiłem w końcu Hama Defender 200...
JaBlam zrobił szczegółowy opis torby w tym wątku ze zdjęciami z tego co pamiętam, wiec sobie odpuszczę...
Dziwie się tylko dlaczego tak niewiele osób kupuje torby z tej serii,
wykonanie super, jakość materiałów super, dostęp do sprzętu super...
Szczerze polecam, tak się rajcuje tą torbą że musiałem to napisać :) hehe