Srogo to może nie, ale co do zakresu zmian, to zgadzam się z naszym cynikiem-Akustykiem
A, no to jest baaaardzo stare prawo, ale nie wiem czy obejmuje również fabryki - poczekajmy, aż Autor prawa się wypowie (autorytatywnie - jak przystało Autorowi)
Wersja do druku
Srogo to może nie, ale co do zakresu zmian, to zgadzam się z naszym cynikiem-Akustykiem
A, no to jest baaaardzo stare prawo, ale nie wiem czy obejmuje również fabryki - poczekajmy, aż Autor prawa się wypowie (autorytatywnie - jak przystało Autorowi)
Zeby bylo ciekawiej - z forum Nikona, dyskusja o walorach uztykowych EOS'a 5D:
zdaje sie, ze posiadacze 5D zabladzili w czasie :mrgreen:Cytat:
Jeśli ktoś lubi się męczyć, jeśli rajcuje go uprawianie fotografii na poziomie lat 70, czy 80 ubiegłego wieku, to droga wolna.
ale to znany specjalista od 5D napisał ;)
zagladalem tam i juz wiem ze nie ma co sie ludzic - musze kupic d3, bo tylko nim mozna swobodnie pracowac i robic zdjecia ;) 5d to jedynie u cioci na imienianach a poniewaz ja nie chodze na imieniny, to mam bezuzyteczny aparat ;) czas sie pozegnac z moim zabytkiem, moze choc muzeum prehistorii bedzie chcialo moja piatke wziac na stan ;)
ach musze zmienic system ;)
p.s. Akustyk , dzieki za linka do sklepu z 35L, mam juz oferty z nieco nizszymi cenami
Ta, ale 3 lata temu modlili się do niego, zresztą wczoraj spotkałem kolegę "siedzę w Nikonie", który jest na kupnie 5D, dziś spotkałem kolegę "sprzedaję Nikona, chcę w końcu mieć ostre zdjęcia", zgadnijcie co kupuje :mrgreen:
Dla kolegów z NKP czytających powyższe dodam, że przez grzeczność nie wspominam o 35/85/135...
Dla janosci proponuje sprawdzic, czy wasze 5D nie wygladaja w ten sposob
.. zwlaszcza silnik AF - to by wszystko tlumaczylo :mrgreen:
Sam mialem okazje przez pare dni obcowac z D3 + kilka stalek Nikkora i do opanowania tego sprzetu potrzeba "troche" czasu. Zapewne tak samo bedzie z D700. Zdjecia z 3ki nie byly super ostre prosto z puszki, ale Panowie.. ten wizjer, mlasniecia migawki i bezstresowe ISO 8-)
Na D700 czekam z zaciekawieniem (mam nadzieje ze dzis przyjedzie) aby moc porownac i ocenic ten siodmy... tzn siedmsetny cud swiata :)
Jest, tu na forum parę pań ;)
Mlaśnięcie migawki: czy jest szybsza lustrzanka od D3? Shutter lag jest boski, tzn. go nie ma :mrgreen: Ta jedna cecha D3 po prostu wgniata w ziemię! ISO, no cóż 5D ma te plamki kolorowe, ale i zdjęcie jest ostre out of box a w D3 plamek njiet a o ostrość trzeba ostro walczyć ;)
No bez jaj, nie róbmy znowu z D3, D700 kolejnego (patrz 5D) gralla. Normalne narzędzia, jedno dla profi, drugie dla premium segmentu.
Wczoraj spotkałem kolegę, który sprzedaje 20D i kupuje Nikona. Twierdzi że ma dość robienia zdjęć statycznych w serii tylko po to aby któreś miał z trafionym AF tam gdzie chce. :mrgreen:
Są ludzie, dla których najdoskonalsze koło zawsze jest jajem... ;)
... i tak w koło, naokoło... :lol: