Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
Photointo
marfot fajna stronka, ale to co pisałem było na podstawie moich osobistych porównań plików raw aparatów sony i canon. To co się da wyciągnąć z cieni na a7RIII powoduje opad szczeny.
Opad szczeny jest jak nic. Ostatnio szczena opadła patrząc na pewnego tygrysa ;) Tak przy okazji masz gdzieś jakieś portfolio w sieci aby można było zobaczyć zdjęcia jakie robisz? - zastanawiam się ostatnio czy ze mną jest coś nie tak, że nie potrzebuje rozjaśniać cieni o +5ev czy po prostu robię tak słabe zdjęcia i aparat mnie nie ogranicza
a ja miałem dwa lata (poza ukochanym 1Dx) też Sony A7R, potem RII itp. I wiecie co? właśnie wróciłem do EOS R - i nareszcie czuję się jak w domu. Aparat leży w ręku, robi super foty, pasują wszystkie moje canonowskie obiektywy. Pozbyłem się sony, które wcale nie jest takie cudowne jak wszędzie piszą. EOS R oczywiście ma pewne braki, ale to są wodotryski - ma też wiele zalet. Za chwilę kupię 28-70, a potem nowe RF70-200 - Sony długo nie będzie miało takiej optyki ;) Więc zamiast czekać i nakręcać się pierdołami typu stabilizacja w body, lepiej róbcie foty! Najlepiej Canonem, bo to jest bardzo dobry sprzęt!
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
Opad szczeny jest jak nic. Ostatnio szczena opadła patrząc na pewnego tygrysa ;) Tak przy okazji masz gdzieś jakieś portfolio w sieci aby można było zobaczyć zdjęcia jakie robisz? - zastanawiam się ostatnio czy ze mną jest coś nie tak, że nie potrzebuje rozjaśniać cieni o +5ev czy po prostu robię tak słabe zdjęcia i aparat mnie nie ogranicza
Zazwyczaj nie korzystam z programów tematycznych, ale akwarela z Sony A7III robi wrażenie - https://www.canon-board.info/threads...=1#post1387637
Cytat:
Zamieszczone przez
totamten
Ale widzisz zrobić akwarelę nie jest łatwo, a tu sama wychodzi - jednak jest coś w tym Sony :mrgreen:...
Lepsza akwarela niż czarna d...
Re: Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
Photointo
osobiscie wole po prostu poprawnie naswietlic
no ale ja pewnie starej daty jestem...
Cytat:
Zamieszczone przez
Photointo
Szczególnie jak jest to akwarela z Sony. Sama ta nazwa podkreśla artystyczny wyraz tego wspaniałego dzieła 8-).
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
Nie Ty po prostu nie czujesz nowoczesnej sztuki ;)...
Re: Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Nie Ty po prostu nie czujesz nowoczesnej sztuki ;)...
ta... sztuka nowoczesna... cos jak ta slynna swinka morska (albo kobieta informatyk, jak sie na Polibudzie mawialo) - jak sie przyjrzec, to ani to swinka ani tym bardziej morska :mrgreen:
Odp: Re: Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
I pewnie czekasz na jakieś tam światło. Zdecydowanie dinozaur. A przecież można strzelić taka fotkę byle kiedy i potem suwakami zrobić z tego tygrysową masakrę ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
totamten
Pod tapalakiem nie widzę tam nic konkretnego. Na co mam zwrócić uwagę?
Odp: Re: Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.
Cytat:
Zamieszczone przez
kmeg
Pod tapalakiem nie widzę tam nic konkretnego. Na co mam zwrócić uwagę?
+5ev, pewnie w pośpiechu strzelone na manualu a pan fotograf nie przestawił na zielony. Choć kto wie jak tam Sony mierzy światło
Dziwne, że ambasadory (Ortiz, Lanier itd...) zawsze mają ocf na filmach (500Ws hss itd - no prawie zawsze). Pewnie lamy nie wiedzą o magii 5ev+