APS-C z dobrym ISO 3200 może byc super. jesli szumy na ISO 3200 będą jak 40D na ISO 800 :DDDD to mam nową puszkę ;-)
sie rozmarzyłem.
Wersja do druku
APS-C z dobrym ISO 3200 może byc super. jesli szumy na ISO 3200 będą jak 40D na ISO 800 :DDDD to mam nową puszkę ;-)
sie rozmarzyłem.
Nie uważacie, że więcej zadowolonych klientów miałby Canon gdyby 7D było FF a nie crop ? Jak pojada po cenie za tak wypasionego cropa to się wielu odechce tych cropów ;) .
Mógłby być jak D700. FF lub crop, do wyboru. Byłoby ciekawie :)
Tak :) . 1DsmkII spisuje się świetnie. Jednak chętnie zamieniłbym starą 5D na taką "jedynkę bez gripa" (już takie były - tylko w czasach analogu niestety), sRAW-ami, sprawnym AF-em, guzikologią jak np.w 50D,... Mellan wie co mówi :) - ja też.
Pocieszam się, że do roku czasu wypuszczą tą "legendarną" puche 3D i to będzie właśnie TO :-D .
tak patrze po cenach 50D i 5D...i mamy 4.0 vs 9.5.... czyli na początku cena startowa 7.5-8k... i z czasem zejdzie do ponad 6,5k.
szkla do cropa 1.6 tez pasuja (np. ryba tokiny (10-17) od 12mm nie ma zadnej winiety i jest znacznie szersza niz na asp-c, sigma 30 1.4 tez smiga az milo, 24-105 ma (jak dla mnie) lepszy zakres niz w asp-c :-) ) .. zgadzam sie za to w pelni jesli chodzi o UWA (niby jest sigma 12-24 ale bez mozliwosci uzywania filtrów) no i do przyrody czasem brakuje mm - tam gdzie da sie podejsc blisko jest super ale nie zawsze sie da.. 1d sie na pewno nie pozbede ale taki 7d zamiast 40d - czemu nie :mrgreen:
Ciekawy Crop się zapowiada - matryca w 7D ma być trochę większa ( za CR )
1.45x Crop for the 7D?
I was sent an email saying that the new 7D will be APS-C, but with a 1.45x crop factor. Apparently this is the limit so that EF-S lenses still work without vignetting.