plagiat a inspiracja ..... / czytałem na Forum różne opinie/, podzielcie się Waszą wiedzą n/t zdjęć martwej natury , krajobrazów, makro.
Wersja do druku
plagiat a inspiracja ..... / czytałem na Forum różne opinie/, podzielcie się Waszą wiedzą n/t zdjęć martwej natury , krajobrazów, makro.
plagiat?? ale ocb? odnośnie czego to? wiem że 'plagiat' w typowym tego słowa znaczeniu to niezbyt dobry pomysł... kilka miesięcy temu getty chyba wygrało sprawę właśnie o plagiat... ktoś zrobił baaaardzo podobną fotkę...
bardzo fajne zdjęcia. Według mnie będą się sprzedawać.
Pozdrawiam
plagiat?? ale ocb? odnośnie czego to? wiem że 'plagiat' w typowym tego słowa znaczeniu to niezbyt dobry pomysł... kilka miesięcy temu getty chyba wygrało sprawę właśnie o plagiat... ktoś zrobił baaaardzo podobną fotkę...
Gdzie jest granica pomiędzy jednym a drugim. W tego rodzaju fotografii bardzo często powtarzają się tematy , kompozycje,sceny i bardzo podobne zdjecia są wręcz nieuniknione. Przeglądając stocki można odnieść wrażenie ze wszystko juz było.
Gdzieś w tym wątku było pytanie o uregulowania dotyczace przepisów U.S....żeby spać spokojnie... zapytałem w podobnym kontekście.
witam,
wrzuciłem 10tkę weryfikacyjną na ShutterStock i dostałem dziwną odpowiedź...odmowę z tabelką z fotkami i komentarzem z jakiego powodu odrzucona. Tylko że komentarz jest jedynie przy 4 fotkach a przy pozostałych 6 go nie ma mimo że napisali "not accepted".
Czy dobrze rozumiem że te 6 jest OK ale nie dostały się bo nie zmieściłem się w limicie 7 na 10?
Czy wszystkie sa do d..y a tylko do 4 byli łaskawi dopisać komentarz....
Na fotolię weszły wszystkie...
Ktoś miał podobną sytuację?
tak wygląda fragment tabeli:
http://img152.imageshack.us/img152/3...znazwy1sj4.jpg
ja też tak miałem... ale chyba nikt do konca nie wie o co im chodzi... u mnie było '7 of 10 must be approved' w kilku setach przy kilku fotkach, potem bodajrze za 4tym podejściem wzięłem wszystkie foty z '7 of 10...' i swoim prywatnym komentarzem i wysłałem. Zaakceptowali, ale nie wiem ile w tym było z fotek, a ile z komentarza który dodałem... gdzieś w tym wątku jest ten tekst, z tego co sobie przypominam to poprostu napisałem że te fotki są akceptowane przez inne szanujące się serwisy, m.in. istock (który już momentami przesadza w kontroli jakości) i że jeśli nie chcą moich fotek to niech mi poprostu napiszą a nie skarżą się mi na szumy czy inne wyimaginowane problemy, gdyż wtedy zaoszczędzą sporo czasu, tak samo jak i ja...
airfoto bez paniki shutterstock tak ma oni maja dziwne podejscie do nowych uzytkownikow moim zdaniem... te bez komentarza inspektora przy nastepnym podejsciu maja najwieksza szanse byc zaakceptowane, pisze tak z doswiadczenia... ja probuje juz od wielu miesiecy sie tam dostac ale z neiwiadomych przyczyn zawsze dostaje 6/10 bez komentarza i zazwyczaj w nastepnym miesiacu wysylam te 6 bez komentarza plus 4 nowe... najczesciej te ktore nie mialy komentarza nadal go nie maja :) wiec uznaje to jako akceptacje... ja to juz sam nie wiem jak sie tam dostac chyba szczescie trzeba miec... na innych stockach zarabiam nawet niezle, na iStock mam aprawde niezle dochody w ostatnim miesiacu a zdjec na shutterstock za nic w swiecie nie umiem przepchac.... tak wiec walcze kazdego miesiaca z nadzieja ze moze tym razem.... cieszy mnie fakt ze aplikacje rozpatruja mi w pare godzin :) co dobrze wrozy na przyszlosc jak juz sie cudem dostane... bo np StockXpert przejrzal moje zdjecia po 6 tygodniach i juz od 3 tygodni czekaja nastene do przejrzenia tak wiec z tym stockiem sie rozstane najprawdopodoniej w tym miesaicu bo nie ma to sensu...
Pytanie do SSowiczów, którzy przeszli/przechodzą/zamierzają przejść na Exclusive na iStocku - jak długo muszę czekać, po odznaczeniu "Partners" (sprzedawania zdjęć na serwisach partnerskich SS), żeby zdjęcia z tamtych sewrisów się usunęły?
O ile mi wiadomo, jeśli odznaczę Shutterstock to w kilka godzin znikają zdjęcia z SS - jak jest z serwisami partnerskimi?
(odznaczę = Opt Out)
Witam
mam pytanie co oznacza skrót "Extended RF License" na fotolii, przeglądam tą stronę i są różne wielkości pobierania zdjęć, ale co oznacza ten skrót.
Dzięki za pomoc