Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
MacGyver
"Groźba" stara jak to forum :-) Co jakiś czas rzeczywiście ktoś przechodzi z czerwonej na żółtą stronę światła... a miejsce po nim wypełnia zaraz ktoś z tamtej strony, z analogicznych powodów :-)
True... Tak jest chyba od zawsze. Jak to mówią "wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma" ;)
Re: Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)
Nie wiem jaki % lustrzanek Canona kupowali zawodowcy (reporterzy i kotleciarze) ale jednak wydaje mi się, że większość to byli amatorzy którzy po prostu robia zdjecia dla przyjmności. Po ostatnich premierach i zapowiedziach wnioskuję, że Canon dał ciała na całej linii. Ta szacowna, przewodząca branży firma nie jest w stanie wyprodukować coś co konkurowało by z bezlusterkowcami. M to porazka, ostatnio jak czytam wpadli na pomysł maksymalnego zmniejszenia lustrzanki, co wyszło im bardzo średnio, ni pies ni wydra.
Niech dalej pracuja w ten sposób, za kilka lat będa sprzedawać tylko kompakty oraz lustra dla zawodowców (odpowiednio drogie wraz z odpowiednio drogimi obiektywami).
Odp: Re: Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Quadrifoglio
Nie wiem jaki % lustrzanek Canona kupowali zawodowcy (reporterzy i kotleciarze)
z mioch obserwacji wynika, że kotleciarze to około 50/50 (C vs. N), no, może z leciutkim wskazaniem na C...
Ja się tylko dziwie, że ludzie w tym kraju się tak nisko cenią.
W stanach jak wyszło 60D to był to mega obśmiany model, w Polsce ciągle powtarzało się, że to super mocny plastik warty swojej ceny, moim zdaniem ktoś kto kupił 60D za 4 a poznej 3.5 tyś może czuć się okradziony, dziś można nowego kupić za 2.5 tyś i to jakoś oddaje jego realną wartość.
Skoro tak wiele osób twierdzi że nie ma potrzeby na nowe dobre body, bo 4 letni 7d to cud techniki, 60D jest ekstra a najlepiej to kupić 40D , to ja się nie dziwie że w Polsce takie ceny macie. Przypominam że od grudnia, 7D w innych krajach można kupić za 3200 zł nówke przy zarobkach dużo większych, a w Polsce 4.6tyś.
Cytat:
Zamieszczone przez
icek
Przypominam że od grudnia, 7D w innych krajach można kupić za 3200 zł nówke przy zarobkach dużo większych, a w Polsce 4.6tyś.
w ktorych krajach (ograniczmy sie do UE) 7D jest za ta cene?
Odp: Re: Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Quadrifoglio
Nie wiem jaki % lustrzanek Canona kupowali zawodowcy (reporterzy i kotleciarze) ale jednak wydaje mi się, że większość to byli amatorzy którzy po prostu robia zdjecia dla przyjmności. Po ostatnich premierach i zapowiedziach wnioskuję, że Canon dał ciała na całej linii. Ta szacowna, przewodząca branży firma nie jest w stanie wyprodukować coś co konkurowało by z bezlusterkowcami. M to porazka, ostatnio jak czytam wpadli na pomysł maksymalnego zmniejszenia lustrzanki, co wyszło im bardzo średnio, ni pies ni wydra.
No widzisz, a M-ka w Japonii na trzecim miejscu w sprzedaży 8-).
Cytat:
Zamieszczone przez
icek
J... moim zdaniem ktoś kto kupił 60D za 4 a poznej 3.5 tyś może czuć się okradziony, dziś można nowego kupić za 2.5 tyś i to jakoś oddaje jego realną wartość.
A to chyba nie tylko w segmencie foto jest tak że za nowości trzeba zapłacić ekstra cenę, obliczona wyłącznie na napalonych "jeleni".
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
w żadnym...
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
Canon EOS 7D (SLR) mit Objektiv EF 70-300mm 4.0-5.6 IS USM (3814B150) in Fotografie: DSLR- & Systemkameras | heise online Preisvergleich (EU)
Miły akcent polski :)
Może więc to kwestia po ile kupi śię euro;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
icek
7D w innych krajach można kupić za 3200 zł nówke
Mógłbyś mi proszę powiedzieć gdzie? Może bym się skusił :D