Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
gnom
janulrich
No niestety w kościele Mariackim (ciemno !!!) Lampy używać nie można :/
Ps. Ja też coraz bardzie zastanawiam się nad przytuleniem tego cudeńka :)
Ja kupuję 6D na bank... tylko czekam aż cena zejdzie tak do 6,5k :)
Ja też muszę się pozbyć tylko 1100d i obiektywów EF-S i pewnie na dniach także stanę się jego posiadaczem :D Opinie kolegów mnie przekonały :D
Ostatnie pytanie przed podjęciem decyzji o 6D.
Czas synchro z lampą został zmniejszony do 1/180, w canonie 5dmkII było to 1/200 co przy zastosowaniu tanich wyzwalaczy RF602 dawało mozliwośc błyskania z czasem 1/160 bez zaciemnionego dołu zdjęcia. Czy ktoś próbował wyzwalać bezprzewodowo lampy 6D? Czy czaś ten dalej pozostanie 1/160 czy trzeba zejśc niżej?
Cytat:
Zamieszczone przez
dj_zibi
Ostatnie pytanie przed podjęciem decyzji o 6D.
Czas synchro z lampą został zmniejszony do 1/180, w canonie 5dmkII było to 1/200 co przy zastosowaniu tanich wyzwalaczy RF602 dawało mozliwośc błyskania z czasem 1/160 bez zaciemnionego dołu zdjęcia. Czy ktoś próbował wyzwalać bezprzewodowo lampy 6D? Czy czaś ten dalej pozostanie 1/160 czy trzeba zejśc niżej?
do 1/180 działa z jeszcze starszymi photixami pt 04, nie ma śladu żadnych zaciemnień, z RF602 konkretnie nie testowałem ale raczej powinno działać...
Co rozumiesz przez bezprzewodowe wyzwalanie lamp 6D, ani 6D nie ma lampy ani bezprzewodowego wyzwalacza. Jeśli chodzi o wyzwalanie systemówek tymi photixami to robiłem to samo i gadało tak samo jak ze studynymi lampami...
Cytat:
Zamieszczone przez
rojo
do 1/180 działa z jeszcze starszymi photixami pt 04, nie ma śladu żadnych zaciemnień, z RF602 konkretnie nie testowałem ale raczej powinno działać...
To zamawiam 6680zł... cena jest dobra.
Na forum jest lista sprawdzonych "TPIów". Oni takie ceny mają.
6680 ? To i ja poproszę namiar.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
6680 ? To i ja poproszę namiar.
Cichy Ty masz sklep wiec nie potrzeba... a ze jedni mają wyższe inni niższe ceny to juz tak jest;)
tylko że cena 6680 za 6D to cena nierealna jak ktoś prowadzi legalną działalnoć a jak nielegalną to za wysoka :D