Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
habakuk
14,15,24,35,50,85
najsłabiej z 50/1.4 na dużych dystansach. z Lkami bezbłędnie.
35 miałem pożyczone (moje w serwisie), bez żadnych kalibracji w punkt, z bliska, daleka, z 85 podobnie, tych używałem głownie.
iso 6400 wygląda fantastycznie czysto.
Dzięki za info.. A podłączałeś może jakąś lampę, chodzi mi o TTL, czy w 6D wszystko gra. A i jeszcze jedno ... patrzyłeś na czystość matrycy czy coś "kurzy" ... fobia z Nikon D600 :)
Ja odliczam dni do zakupu... znaczy żona mnie już wygania bo mówi, że za chwile coś nowego wyjdzie i znów będę kasę zbierał na coś lepszego :)
Po tej słusznej pozytywnej reklamie 6D kol. habakuk. Serwis Canona powinień dostarczyć nowiuteńką bez wad puszke wiadomo jaką(mam nadzieje,że serwisowi Canona TEŻ)
--- Kolejny post ---
Kol.Janurlich pociesz Swoją Lubą,że aparat zmienia sie częściej niż Żone.
Cytat:
Zamieszczone przez
RHJG
Po tej słusznej pozytywnej reklamie 6D kol. habakuk. Serwis Canona powinień dostarczyć nowiuteńką bez wad puszke wiadomo jaką(mam nadzieje,że serwisowi Canona TEŻ)
yyy .... ale o co chodzi?
RHJG dzięki :) już żonie powiedziałem :) ucieszona :) hehee Jak to kobiety.
Rojo a jak tam test śledzenia w 6D tych tańców :D ?
Cytat:
Zamieszczone przez
janulrich
A tak w ogóle to 6D ma śrubokręt? (podejrzewam, że ma na pewno ale tak dla potwierdzenia)
Nie ma 8-).
Cytat:
Zamieszczone przez
habakuk
mam za sobą pierwszy ślub fotografowany 6d, w trudnym kościele Mariackim.
czułości bajecznie czyste, może mi się wydaje, ale jest zdaje się nawet tyć lepiej niż w 5d3.
auto iso - znakomite.
ergonomia - po kilku dniach zabaw - mimo, że fotorafowałem równolegle 5d2 i 5d, bezproblemowa.
AF - taki sobie, czuły, było ciemnawo, celny, ale ogólnie dość wolny i względem 5d2 rewolucji nie przynosi, choć na pewno lepszy bo celny i z bliska i z daleka :)
niemniej zakup uważam za udany. tyle w skrócie :)
Rzeczowa relacja,jak to w Galicji sie robi :-) Dzięki. Mam pytanie: piszesz ze smiga z Lkami,a 85 tez masz Lkę?To by mnie zmartwilo,bo mam 85/1,8 zwyklaka ale rysuje świetnie.
Pozdrawiam ...
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Nie ma 8-).
A tak na poważnie? Kurna... to Canon ma wszystkie szkła pod FF z USM? (Przechodzę do Canona to się tak nie orientuję).
Jeśli nie ma to o takiej Sigmie można zapomnieć? http://www.sigma-sklep.pl/sigma-24-70mm-f2-8-ex-dg-macro-canon,336,p.html hmmm
Z szerokiego kąta Sigmy też się zatem wyleczyłem jak nie ma śrubokręta http://www.sigma-sklep.pl/sigma-20-f...-rf,495,p.html
Cytat:
Zamieszczone przez
janulrich
A tak na poważnie? Kurna... to Canon ma wszystkie szkła pod FF z USM?
Nie. Ma wszystkie szkła z silnikiem, ale nie każdy silnik to USM.
Janulrich - w canonie eos nie ma śrubokrętu od zawsze. To był pierwszy system z silnikiem poza body. Każdy obiektyw tego systemu ma silnik. Także sigma.