Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)
no to mamy kolejna zabawkę chyba
Canon EOS-b Images Leak & a New Kit Lens Ť Canon Rumors
Specifications (Direct Translation)
18 million pixel sensor DIGIC5
1.04 million dot 3-inch LCD monitor
4 seconds of continuous shooting frames / video
Full HD
30-1/4000 seconds shutter speed
synchronous second 1/200
ISO range is 100-25600
AF sensor 9-point, the central cross
Special scenes can switch the shooting mode six set blur background – effects shots
hybrid CMOS AF II was a wider area
Media SD / SDHC / SDXC
Battery LP-E12
(body only) 370g, weighs 407g (battery, memory card included)
Late May 4, (on-sale date) is the expected price of ¥ 79 000 over-the-counter sale of Kiss X7
EF -S 18-55mm lens kit is available with the IS STM, the double zoom kit.
Jest już Canon EOS b(aby)? i nowy kit z STMem.
Mam mieszane uczucia, zwłaszcza, jeśli obcięcie z Rebela po 0,5cm w każdym wymiarze odbyło się kosztem gibanego ekraniku i pojemności baterii...
Miejmy nadzieję, że wkrótce czekają nas ciekawsze puszki ;)
Za to chyba nikt nie ma już wątpliwości, że jest to model pozycjonowany PONIZEJ serii xxxd :) (patrz choćby układ czujników PD AF) Zatem pozostają nadzieje na rozsądny 700d z nową matrycą (w czerwcu?).
Po co Canon robi taki shit ? Nie dziwię się że Nikon jest zawsze o krok do przodu z puchami , Canon mógłby w końcu się do roboty zabrać i zostawić te głupoty. Wszystko zaczęło się od 60D, a teraz to chyba równia pochyła jeśli chodzi o powage tej firmy.
Patrząc na fora i strony typu Canon rumors, tysiące osób czekają na to, żeby Canon spoważniał i wrócił na jasną stronę mocy, czyli tam gdzie było 50D, ludzie wstrzymują się z zakupem body od 3-4 miesięcy bo oczekują sensownego 70D i 7D II , a zamiast tego Canon chwali się totalnymi głupotami, wiem że to nikogo nie interesuję, ale cóż, jeśli w piątek nie wyjdzie 70D i nie usłyszę konkretów o 7DII, to sprzedaje wszystkie swoje eLki i przechodzę do Nikona jak reszta moich znajomych.
Nieźle chłopcy odlekczyli - niemal 170g w stosunku do zwykłego Rebela. Aż strach się bać co wywalili i jak to jest zrobione w środku 8-).
Cytat:
Zamieszczone przez
icek
wiem że to nikogo nie interesuję,
Tak co do tego jesteśmy w pełni zgodni :D.
BTW: pytałeś po co Canon to robi - po to żeby zarabiać. To nie jest firma od spełniania marzeń tylko od zarabiania. Jedna z najlepszych w te klocki w tej branży.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Nieźle chłopcy odlekczyli - niemal 170g w stosunku do zwykłego Rebela. Aż strach się bać co wywalili i jak to jest zrobione w środku 8-).
czemu, czemu, czemu to nie jest EF-M ?
z 22/2 byloby perfekt. a tak znowu sie nie da. bo w EF-S 22/2 nie wierze...
Maeda-san, why?
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
czemu, czemu, czemu to nie jest EF-M ?
Pewnie dlatego, że ma lustro ;)
EOS M też będzie pewnie wkrótce podobny (znaczy z EVF), zwłaszcza, że po tym EOS-b widać, że nadal jeszcze dłubią coś z Hybrid AF, więc temat jest potencjalnie rozwojowy...
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
EOS M też będzie pewnie wkrótce podobny (znaczy z EVF), zwłaszcza, że po tym EOS-b widać, że nadal jeszcze dłubią coś z Hybrid AF, więc temat jest potencjalnie rozwojowy...
Dokładnie. Cierpliwości. Zaawansowany M w drodze 8-).
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
niestety. najwyrazniej technologi sensownego AF bez lustra Canon jeszcze nie opanowal... z lustrem de facto tez nie zawsze to wychodzi (tak, mam 5D :-? )
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
polaczenie bezlusterkowca i EVF jakos mi nie robi. juz wole elektroniczny wizjer w tym momencie.
natomiast na pewno robi mi w miare wygodny uchwyt, co najmniej jedno kolko i dostepna pod reka kompensacja ekspozycji...
Cytat:
Zamieszczone przez
icek
Po co Canon robi taki shit ? Nie dziwię się że Nikon jest zawsze o krok do przodu z puchami , Canon mógłby w końcu się do roboty zabrać i zostawić te głupoty. Wszystko zaczęło się od 60D, a teraz to chyba równia pochyła jeśli chodzi o powage tej firmy.
Patrząc na fora i strony typu Canon rumors, tysiące osób czekają na to, żeby Canon spoważniał i wrócił na jasną stronę mocy, czyli tam gdzie było 50D, ludzie wstrzymują się z zakupem body od 3-4 miesięcy bo oczekują sensownego 70D i 7D II , a zamiast tego Canon chwali się totalnymi głupotami, wiem że to nikogo nie interesuję, ale cóż, jeśli w piątek nie wyjdzie 70D i nie usłyszę konkretów o 7DII, to sprzedaje wszystkie swoje eLki i przechodzę do Nikona jak reszta moich znajomych.
Widać że chyba nie mogą się podnieść z traumy po niedawnym katakliźmie.
Aż dziw bierze że firma znana niegdyś z solidnych dopracowanych aparatów od jakiegoś czasu (od 60D) wypuszcza za grube pieniądze pół-produkty.
Cytat:
Zamieszczone przez
icek
Tyle ze w Nikonie wcale nie lepiej ;)
Owszem aparaty bardziej zaawansowane ale co z tego jak na kazdym kroku slyszy sie o problemach.