Zbyszku...nie robiłeś kopii???
Uuuuuu...
Mnie wcięło jedne- z maja ub. roku, ale część.
Nie szkodzi- dawajcie wszystko, co udane z tego roku.
Nie musi być z naszych spotkań.
Wersja do druku
Nowy rok zaczyna się tym oto wydarzeniem a także nie wiem czy wtedy nie jestem na plenerze w tatrach hm?
Konkurs Pucharu Świata w skokach narciarskich w Wiśle-Malince już 9 stycznia - Naszemiasto.pl
I tam warto być! Oby tylko nie wiało, bo już raz odwołano konkurs (PK luty 2010)- akurat pierwszy na jaki tam pojechałem na nowej skoczni.
Panowie mały alert!!
jest możliwość spotkania się , na edycji zimowej barbórki podczas rajdu amatorskiego organizowanego w mieście Rydułtowy dnia 9 grudnia o godzinie 11:00, jest to niedziela!
Odcinki będą się odbywały na ulicach: Ofiar Terroru, Mickiewicza, Strzelców Bytomskich, Leona oraz strefie gospodarczej "Orlowska".
jak pojawi się plakat to umieszczę ,a tak było 2 lata temu podczas ostrej śnieżycy wtedy miałem 70-200 oraz canona 400D
Amatorski Rajd Barbórki 2010 – archiwalnie Ť ZBYSZKO-PHOTO
A więc? gotowi się spotkać?
Azael, Ty żyjesz???!!
Na pewno zrobiłeś kopie, więc dawaj wspomnienia z motocrossu, bo coś oszczędnie wstawiasz...
można rzec nieoficjalny plakat owej imprezy :
A klepsydrę widziałeś? No! To co się głupio pytasz :P
A fotę w sumie (jak i w różnicy) zawsze można wrzucić :)
Z motocrossu pokazałem wszystko, ale mam też trochę innych...
No to pytanie kto się zjawia na barbórkowym rajdzie ?
Na teraz są jakieś problemy organizacyjne związane z decyzją policji (zresztą od zawsze tak było i będzie.. ),ale wszystko ma się rozwiązać na przełomie jutrzejszego dnia co ustalono. Będę o wszystkim informował, ja oczywiście obecny na rajdzie , a reszta?
i tak BTW
impreza również jest 15.12 w Tychach na torze fiata
http://www.azt.tychy.pl/
więcej tu:
http://www.azt.tychy.pl/index.php?s=9
Wygląda na to, że się zjawię na rajdzie w Rydułtowach. A że zima zaatakowała więc może być ciekawie!
Oficjalny komunikat :
Także jak co roku policja psuje wszelakie szyki organizacyjne.. Także w niedziele odbędzie się impreza o innej nazwie i nieco w innym położeniu bo na Stadionie Naprzodu rydułtowy!Cytat:
Witam, informuję że zawody ARS Rydułtowska Barbórka 2012 nie odbędą się 9 grudnia 2012 roku. Zorganizujemy je w innym terminie o czym poinformujemy. Zawodów nie można zorganizować z uwagi na niemożliwość spełnienia (na dzień dzisiejszy) warunków bezpieczeństwa postawionych przez Służby Policji. Przepraszam wszystkich za zaistniałą sytuację.
W zamian odbędą się zawody o Puchar Solidarności, w dniu 9.12.2012.gdzie proponujemy odcinek szutrowo śniegowy (równy) na terenie zamkniętym o dł. 1250 mb., przejeżdżanym trzy lub cztery razy, w zależności od liczby załóg. Nie będzie to żadna pachołkolandia . Baza zawodów będzie na stadionie Klubu Sportowego Naprzód Rydułtowy przy ul. Bema. Start załóg o 10 natomiast zgłoszenia normalnie od 8. Wniesione wpisowe na zawody ARS Barbórka, możemy zwrócić lub przeznaczyć na zawody o Puchar Solidarności. Dla tych załóg które wezmą udział zawodach o Puchar Solidarności wpisowe w pierwszych następnych zawodach (w sezonie przyszłorocznym) będzie wynosiło połowę wysokości.
Załogi które chcą brać udział w zawodach o Puchar Solidarności, a jeszcze nie zapłaciły wpisowego zapłacą 85 zł (klubowicz) i 125 zł także w dniu zawodów. Również dla tych załóg wpisowe w następnych zawodach będzie wynosiło połowę. Proszę o potwierdzenie obecności do jutra do 9. Jeszcze raz przepraszamy za zamieszanie. Zapraszam jednak na zawody jednego odcinka. Pozdrawiam Jerzy Salwiczek.
Łeeee..... nie ma jak to motocross. Na torze policja może nam psińco zrobić.
Słuchajcie, robimy to spotkanie jeszcze w grudniu?
Mrozy jak na Chołdzie...:)
Zawody się odbyły bez większego problemu oto kilka kadrów ( cała relacja niebawem )
1.
2.
3.
4.
5.
Pierwsze zdjęcia z brzegu podczas obróbki, nie są to może jakieś wszelkie perełki bo takowe znajdą się w późniejszym terminie :P ,albo już na mojej stronie.
Co do spotkania , hmm ? miałem pisac ,że w Rybniku odbędzie się od 17-23 grudnia rybnickie kolędowanie, czy coś takiego i jako atrakcja będzie rzeźbienie w lodzie. Więc może tam będzie nam dane ,spotkać się jeszcze w starym roku.. Co myślą?
Jak będzie tak dobra ekipa rzeźbiarzy jak rok temu to na pewno warto!
Widziałem ich dzieło i ich pracę (mistrzowie świata w tej konkurencji). Imponujące. Szkoda tylko że było ciemno ale dzisiejsze ISO w Canonach da radę...
A co powie reszta? Sołtys- żyjesz tam?
MacB?
Axidus- masz jakiś luz w grudniu?
No witam, żyję, żyję, tylko ostatnio nie miałem za dużo czasu co by tu pisać, ale zerkam na bieżąco :)
Żeby nie było, że w międzyczasie nic nie robię oto moje dzieło:
Liczę, że na rzeźbienie się wybiorę, a na spotkanie przy piwku na pewno :)
No i jest program , a więc spotykamy się w piątek 21 grudnia:) na fotach i piwie :)
Program IV RYBNICKIEGO BOŻEGO NARODZENIA I KOLĘDOWANIA
Rynek w Rybniku:
Piątek, 21 grudnia:
od 11.00 do 19.00 Zagroda Św. Mikołaja z reniferami
od 13.00 do 13.15 Opowieści zimowe w „Bajkowym Lasku” (animacje dla dzieci)
od 14.00 do 14.15 Opowieści zimowe w „Bajkowym Lasku” (animacje dla dzieci)
od 15.00 do 15.15 Opowieści zimowe w „Bajkowym Lasku” (animacje dla dzieci)
od 15.00 do 18.00 Pokaz rzeźbienia w lodzie na żywo w wykonaniu Grupy Ice Team
z Poznania
od 15.30 do 16.00 Koncert laureatów przesłuchań regionalnych XIX Ogólnopolskiego
Festiwalu Kolęd i Pastorałek (cz. I)
od 16.00 do 16.15 Opowieści zimowe w „Bajkowym Lasku” (animacje dla dzieci)
od 16.30 do 17.00 Koncert laureatów przesłuchań regionalnych XIX Ogólnopolskiego
Festiwalu Kolęd i Pastorałek (cz. II)
od 17.00 do 18.00 Interaktywny spektakl dla dzieci pt. „Sznurkowe Skrzaty”
w wykonaniu Teatru Wielkie Koło z Będzina
od godz. 18.00 Widowisko uliczne pt. „Jasełka Bożonarodzeniowe”
w wykonaniu Teatru Prawdziwego Włodzimierza Butryma z Bielawy
Sobota, 22 grudnia:
od 11.00 do 19.00 Zagroda Św. Mikołaja z reniferami
od 15.00 do 15.45 Bożonarodzeniowy Koncert Chóru Uniwersytetu Trzeciego Wieku
„MODERATO”
o godz. 16.15 Przekazanie Ognia Betlejemskiego przez Harcerzy Hufca Ziemi Rybnickiej
o godz. 16.30 Świąteczne życzenia Prezydenta Miasta Rybnika i wspólna Wigilijka
z mieszkańcami (degustacja potraw i wypieków świątecznych)
koncert zespołu BRATHANKI
Czyli:
Program obowiązkowy:
1. focenie rzeźbienia w lodzie
2. nasza integracja
Program dowolny:
1. piwo w knajpce- wg. uznania.
Kto będzie?
ZAPRASZAMY - tych co nas już znają ale jakoś nie mieli wcześniej "odwagi" oraz tych, którzy się wstydzą i tych którzy się nie wstydzą ani nie boją, ale zwyczajnie nie mają z kim pogadać o foceniu, gratach zwanych sprzętem fotograficznym, czy poradach.
Może nasz kolega Natan by nas znowu zaszczycił obecnością?
Liczymy na MacaB oczywiście również...
Pozdr.
Umawiamy godzinę spotkania na początek rzeźbienia, czyli na 15:00? Czy wcześniej?
Focenie rzeźbienia w lodzie będzie trwało jakieś 2.5 h ? więc myslę ,że nie trzeba cały czas stać i focić ,aczkolwiek wiadomo lepiej focić po trochu ,żeby efekty pracy były widoczne na zdjęciach :]. Mam nadzieje ,że zostanie dobrze oświetlone owe rzeźbienie :D . A tak na marginesie, to spotykamy się o 15 czy tam nieco po 15 jak komu będzie pasować. I w planach oczywiście integracja :D
a BTW
Rajd Solidarności 2012 | - cała relacja z rajdu ! :)
Może bym i 15.12 przejechał się do Tych :D
Zarzućcie mi ktoryś numerem fona na PW bo ide do roboty w piatek ale mam plan na szybsze wybycie i bym do Was poprostu dobił wkoncu po prawie roku,a telefon poprostu pomógłby mi dojscie do Was.
No ja postaram się wreszcie zjawić, tyle, że z racji tego, że pracuję w Gliwicach do 16, to pewnie pojawię się na końcówce rzeźbienia, no i przede wszystkim na piwko ;)
http://youtu.be/7yXM8zST0P0
pokaz możliwości ICE TEAM z Poznania :)
więc zapowiada się grubo:)
a tutaj coś z ostatniego mojego pleneru
i cała relacja :
ZBYSZKO-PHOTO | Tunel Kolejowy w Rydultowach
Witajcie. Nie dam rady chyba dojechać do Was dzisiaj...
Niestety. Wyjazd.
Jakby coś, to Wesołych i fotogenicznych Świąt!
Pozdr.
Ech... ja niestety też spasuję... Choróbsko mnie rozłożyło na maksa... Więc życzę wszystkich Wesołych i Spokojnych... I do następnego razu...
Ja również dołączam swoje życzenia świąteczne. Samych udanych kadrów.
A więc panowie jedynie z kim się spotkałem prócz swojej kobiety to AXIDUS :) i chwała mu za to :]. Szkoda ,ze nie mogliście dołączyć no cóż , zdarza się . I tak skrótowo mówiąc ten gość wzbudził na nas zainteresowanie, mianowicie jakie hmm? nie zdążyłem tego ująć :)
oto i on :
Ps Axidus dopowiedz ? :P
później po prostu pozostał sam reportaż , a kadry z niego mają się tak:
reszta juz jutro na www :)
Także pozdrawiam i wszystkiego dobrego w starym i nowym roku , oby owocnym jak ten ! i Więcej spotkan !! :)
pozdrawia Zbyszko & Tina :)
Poprostu chłopak nie miał nikogo kto by mu zrobił zdjęcie w tle z mikołajem więc sobie przed Zdjęciem od Zbyszka zrobił sobie "SŁIT PORTRET"- brakowało tylko "SŁIT DZIUBKA".Widocznie dużo siedzi na FB i NK przeglądając SWEET FOTKI.
Axidus a twoje fociaki?? z tego wydarzenia
Dodam jak tylko dojde do kompa,narazie korzystam z smartfona wiec nic tu nie zdzialam.ale sa juz zrzucone na lapa.
A propos widzialem juz Twoje zdjecia na rybnik.com.pl ;-)
no i kilka moich kadrów ;)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Ależ szerokie ujęcie!
Dobrze, że chociaż Axidus w końcu dał radę przybyć. Wygłodniał chłopak towarzystwa i focenia.
No ładnie nawet tam mieliście. Doniesiono mi że był tam też jakiś fotograf z "wielką rurą".
Czyżby Zbyszko?
Pogrzebię w dysku żeby Wam pokazać jak to było rok temu. Przynajmniej wątek się wzbogaci...
Proponuję spotkanie po Nowym Roku- jak już wszyscy ochłoną po tym świątecznym szaleństwie. Za chwilkę będzie rok od Chołdy!
Pozdrawiam wszystkich.
Nie widzialem nikogo z dluga...no wkoncu udalo mi sie stawic ale bylem tylko(albo i az) ja,zbyszko i justyna.mimo tak waskiego grona spotkanie bardzo przyjemne:-) Fata wspomniales o "roczku" wiec moze jakies male spotkanie w gronie szarlotowcow i calej reszty ktora w ciagu roku dolaczyla?
Z dużą rurą jak to nazwałeś nikogo nie widziałem. Tym bardziej ,że raczej obracaliśmy się w gronie właśnie ludzi i nikogo takiego nie zaobserwowano. Również właśnie będzie roczek owej naszej kampanii :D spotkań , pomysłów i wiele wiele innych rzeczy. A po nowym roku jak najbardziej jakieś spotkanko ,będzie dopełnieniem tego wszystkiego ,co było, a co jeszcze przed nami :) (mam taka nadzieję.) Nowy rok nowe perspektywy? I oczywiście po nowym roku zapytam jak sami go oceniacie :D
I tak na koniec owego roku ,takie małe ode mnie podsumowanie :
i więcej w linku:
ZBYSZKO-PHOTO | Podsumowanie Fotograficzne roku 2012
Wszystkiego najlepszego w roku 2013 dla fotografów Canona (i nie tylko) z okręgu rybnickiego!
Niech nam światło sprzyja i czas pozwala na nasze łowy.
Fajnieś podsumował rok Zbysiu...
Wniosek jest jeden- MOTOCROSS RZĄDZI!
I rządził będzie w tym roku!
Oprócz zawodów na "naszym torze" koniecznie musimy pojawić się całą ekipą na torze CKM w Cieszynie- tam będzie ogień i kawał fotograficznej roboty...
Aaaa..... WSZYSTKIM BARDZO DZIĘKUJĘ ZA DOBRE TOWARZYSTWO W TYM BYŁYM JUŻ 2012 R.
I pozdrówka dla naszego gościa honorowego z plenerku na Nikiszowcu- Najeli.
:D:D:D:D
A Więc mamy nowy roczek i nowe perspektywy. Mam nadzieję ,ze ktoś z forum wybiera się na tegoroczny WOŚP .Mamy zamiar wybrać się z Justyną 13 stycznia do Rybnika. Chyba ,że organizujemy coś dzień szybciej - mianowicie sobota 12 stycznia. BO teraźniejszy weekend odpada.
A i mała zapowiedź:
ZBYSZKO-PHOTO | Czarnobyl Tour
W torbie oprócz sprzętu foto będzie zapewne i licznik Geigera...:)
Kiedy się wybierasz i w jakim składzie?
Napisz więcej- niech ludzie wiedzą, może ktoś dołączy. Mój znajomy był tak wiosną ub. roku. Bardzo fajne zdjęcia przywiózł..
Pozdr.
P.S. Podobno za tydzień ma wracać zima- taka porządna jak rok temu była na Chołdzie.
I co Wy na to? Chcecie pomarznąć jeszcze raz?
:lol:
Wcześniej bo 12.01 w spodku jest Testosteron
Testosteron - Męski maraton
Typowe info jakie mam to wybieram się w końcówce marca z znajomym kamerzystą i ktoś z jego znajomych. Jedziemy z Krakowa z biura normalnie ,które organizuje ową wycieczkę. Jest to biuro czy tam grupa Bis-Pol tour , oni właśnie maja możliwość owej i ciekawej organizacji (sądzac po relacjach ludzi) wyjazdu na Czarnobyl :)
A co do Hałdy hmm pewnie ,że powtórka z rozrywki mile widziana i może to być niedziela rano 13 stycznia :]:)
--- Kolejny post ---
Całkiem możliwe ,że też bym odwiedził ,albo odwiedzilibyśmy ! :]
Więc jak Hołda w niedziele 13.01. 2013? powtórka z rozrywki ?
chętni czy nie chętni?
chętny!, ale PRACA
mam w tym czasie pracownika na urlopie
Mysle ze w niedziele jak najbardziej, o ktorej?
Godzina 10 - 11 ? myślę najbardziej odpowiednia na powtórzenie ewolucji wspinaczkowej :d