Muszę przyznać, że do początkowej wersji programu którą się bawiłem postęp jest ogromy :ok:
Wersja do druku
Muszę przyznać, że do początkowej wersji programu którą się bawiłem postęp jest ogromy :ok:
Czy jak kupie teraz wersje 1.x będę mógł zaktualizować za darmo do wersji 2?
Chyba nie zrozumiałeś tego co cytujesz :)
przeczytaj jeszcze raz, powoli a zrozumiesz że Ja rozumie ;P
5. ROZWÓJ OPROGRAMOWANIA.
Autor deklaruje że Oprogramowanie będzie rozwijane a odnalezione błedy poprawiane. Uaktualnienia do wersji poprzedzających oznaczenie "2.0" będą udostępniane bezpłatnie.
Zapis mówi o tym że aktualizacje przed "2.0" na pewno są bezpłatne. O tym czy update do 2.0 kiedy się taki pojawi będzie darmowy czy nie to zdecyduję za kilka miesięcy. Zapis licencji nie wyklucza tego żeby update 2.0 był bezpłatny, chciałem jednak w licencji wyraźnie określić jakieś ograniczenie, tak abym nie był dożywotnio zobowiązany do darmowych aktualizacji. Rozwiązań jest kilka, można było np. dać darmowe aktualizacje przez rok bez względu na wersję.
Może nie bezpłatnie bo rozumiem ile pracy trzeba włożyć w taki soft, ale zniżka będzie miłą wiadomością :)
Powodzenia
To poczekam do wersji 2.x :P
W ramach wieści z frontu, pokażę wam kilka screenów z wersji 1.4, która będzie dostępna za kilka dni.
Do Machinery będzie dołączona dodatkowa aplikacja z dość zaawansowanym interfejsem służąca do wybierania obrazów.
WYPAS! A jak będzie wyglądała wersja 2.x to juz ciezko sobie wyobrazić:) Pewnie jeszcze ciekawiej. Mały photoshop. Brawo!
Drobna sugestia - przydałby się mały przycisk w prawym górnym rogu do zamykania obecnie otwartego zdjęcia :)
Chyba nadchodzi czas na zakup licencji :)
Czy bedzie mozliwośćeksportu danych exif do pliku tekstowego? Czy oprócz ogniskowej będzą równiez podawane dane obiektywu?
Chodzi o wersję obecną 1.3? Machinery Editor będzie miał zupełnie nowy interfejs - w takm stylu jak pokazany na screnach explorer i będzie możliwość edycji wielu plików jednocześnie.
Przejrzę tagi dostępne w exif i wszystkie sensowne dorzucę do programu.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
EDIT: eksport do pliku tekstowego albo xml dorobię w wolnej chwili.
Fajnie, że rozwijasz ten projekt
No po prostu serce rośnie :)
Jedna uwaga dot. użytkowania: czy możliwa jest zmiana skrótów klawiszowych na jakieś bardziej ogólnie przyjęte? Np. ctrl+w jakoś bardziej mi pasuje do zamknięcia okna zdjęcia (jak to jest w Gimpie czy nawet FF), niż ctrl+del. Generalnie większe "uskrótowienie" funkcji programu usprawniłoby pracę, bo jeżdżenie wszędzie myszą bywa często mniej efektywne.
Zachęcam do korzystania z presetów do fotografii czarno białej. Drugie zdjęcie pokazuje efekt działania presetu "Fotografia B&W", bez dodatkowej obróbki w PS.
Oryginał dzięki uprzejmości Anny Kaliny-Ciesielskiej www.kalina-studio.com
Właśnie mi się coś porobiło z wersją demo 1.3. Wcześniej pracowało jak trzeba, teraz wyświetla się tylko to okno startowe 'splash' i po naciśnięciu na nim lub na pasku zadań znika. Win 7 HP 64bit.
Mnie też przestało działać demo 1.3.
MMM - czekam na 1.4 i nabywam - naprawdę dobra robota. Wasze presety dla leniuszków - też pierwsza klasa, proszę o więcej bo jestem wielkim leniuszkiem ;)
Przemyśl upust przy upgradach do dużych wersji, nie bądź Canon ;)
No ja właśnie nie wiem czy kupować teraz czy czekać do 2.0 :P
ja myślę że dopiero wersja 6.7 będzie na wypasie :)
BTW mam od początki full wersję i mi styka na wieki ale pewnie i tak kupię 2.0 jeśli cena nie podskoczy do kosztów CS3 ;)
Normalnie jestem dumny z tego że to właśnie Polska myśl techniczna robi taki zajefajny programos.Fajnie się patrzy jak z niemowlaka powstaje coraz to lepsze narzędzie do psucia fotek ;)Posiadam go od pierwszej wersji i doczekać się nie mogę na kolejną odsłonę.
A może ten program stał się owa pracą ?:P
Gratulacje!
Tym bardziej trzymam kciuki.
No kolego co z tym demem. Chciałbym sprawdzić coś Cie tam wyskrobali :)
Właśnie bawię się "fullem".
MMM, dało by się zrobić żeby w zrzucie zachować exif oryginału?
Też mi tego brakuje.
Jeśli komuś nie działa wersja Machinery 1.3.3 demo wystarczy zmienić datę w windowsie i śmiga :) MMM po co takie zabezpieczenie?
Cicho, bo MMM zapoda konieczność posiadania iLoka i będzie klopsik ;)
Ja tam lubię płacić za dobrą robotę.
A ja by chętnie sprawdził czy to dobra robota bo trochę softu do porównania jest na rynku. Ale póki nie ma dema to nie ma sprawy Machinery ;)
ale po co tak kombinować z darmowymi wersjami
sprawdzasz czy Tobie pasuje 1-2 dni jak nie to kasujesz a jak tak to kupujesz oryginał
nie wiem po co trzymać nieużyteczne demo więcej niż 3 dni na kompie ?
Już za moment będzie dostępna 1.4. Chwila cierpliwości, cały czas dokładam nowe rzeczy do explorera, pozostało mi jeszcze dopracowanie przetwarzania wsadowego i trochę kosmetyki.