Na pierwszym są takie paski... Nie wiem dlaczego (raczej nie od monitora na którym teraz je oglądam).
A w drugim też są, lecz mniej zauważalne.
P.S. Jednak to mój monitor. Nie u siebie jestem. Chwilowo poza domem.
Wersja do druku
Na pierwszym są takie paski... Nie wiem dlaczego (raczej nie od monitora na którym teraz je oglądam).
A w drugim też są, lecz mniej zauważalne.
P.S. Jednak to mój monitor. Nie u siebie jestem. Chwilowo poza domem.
Fajne ujęcie - spaceruje sobie wśród liści :) ale chyba nieco nieostre i przeostrzone za bardzo.
ujęcie super, ale jakość bardzo słaba :/
jakosc slaba , no na pewno slaba , choc zanim zamienie na tiffa widze super ostre zdjecia , nie wiem co robie zle , ale wiem ze cos jest zle :) choc mimo tego bardzo lubie ta sesje :) uwazam ja za udana , mam nadzieje ze jeszcze raz ja niebawem powtorze z owiele lepszym swiatlem , bo tu akurat bylo przed deszczem :)
Nadrabiam zaległości:mrgreen:
To: http://img265.imageshack.us/img265/6655/sf3d5716ai7.jpg
GENIALNE!
Ostatnia seria taka sobie ze względu na światło i jakość (poruszenie lub obróbka). Aczkolwiek jedno IMHO się broni:
http://img208.imageshack.us/img208/9153/sf3d7193lj4.jpg
Świetny moment i kadr.
podam linki, nie moge otworzyc okna do umieszczania zdjec :(
sam nie wiem , zmiana kompa oraz monitora daje popalic :(
noooo fotki cudo:grin:
Kadry interesujące, acz te ostatnie wróblaki wydają się mieć lekko rozjechany balans bieli.
wróble sympatyczne, troche za ciepło ale momenty i jakość bardzo fajnie. Na pierwszym ( z wróbli ) szkoda uciętego ptaka po prawej, to chyba moment nawet ciekawszy niż w ostatnim zdjęciu (tak się widać wychodzi na małżeństwie ;) )
Kowalik mało ciekawy.
Dwa ostatnie do kosza od razu.
dzieki serdeczne Kuba :) tak na pewno zrobie , jak uda mi sie zrobic idealna :)
jeszcze to do opinni prosze :)
Gryzoń kapitalny ale znowu światełko wszystko spłyca.
Masz cieplutkie tło i cieplutkie światełko na gryzoniu przez co nieco mi się razem kolorystycznie zlewają.
o ile wiem to natura tak specjalnie te kolorki ustawia :D zeby zwierzatko dluzej zylo
Sylwek
Ptaki niestety słabo, wiewiórka dobra, ale zdecydowanie kombinowałes cos przy niej. Jakos tak mdło to wyszło, troszke za ciasno na dole...ale ogólnie mnie sie podoba.
Pozdr
rafał
przetwarzam rawy teraz na niejakim AdobeBridge CS 3 .
przedtem robilem to na brezzebrowser pro ,moze to przez ten program ? bo on od razu zwala zdjecie do PS i tam juz rozne dziwne rzeczy sie juz dzieja ze zdjeciem , bo wszystko w nimn jest :(
wiewiorka jest calym kadrem jest rozjasbiona , zmniejszona i ostrzona :) narazie nie mam dostepu do swojego kompa i nie moge sprawdzic :(
Dzieki Rafale za odwiedziny :) zawsze milo poczytac co napiszesz :)
Sylwek a co Ty tak anonimowo ostatnio fotki wystawiasz? :)
czasami trzeba tak , bo ludziska juz na pamieci wstawiaja oceny :)
jak zwykle I liga, ale że wróbowatego w locie uchwyciłes to jestem pełen podziwu, przeciez to tak w locie zap...dala że nie wiem jak to mozna uchwycić
uwielbiam wróble. przedostani kadr z ostatniej serii świetny
sam jestem w szoku ze sie prawie udalo , ale jeszcze to nie jest to co bym chcvial uzyskac :)
jak uzyskasz to co chcesz to padnę na kolana przed monitorem :)
jeszcze kilka fotek z kilku setek:) sa taskie ruchliwe , ze czasami odnosze wrazenie ze na pale foce:) wszystkie sa z 200mn i czasami uzyty jest TC1.4
zdjęcia super:-D , a wydawałoby się , że wróble takie pospolite:-D , a trzeb się napstrykać aby coś wyszło:mrgreen:
po wiewiórce niezłe są pierwsze trzy. Ostatnie cztery takie sobie lub słabsze.
Z kilku ostatnich twoich zdjęć, to mi się bardzo podoba.
PS.
Widzę że się ostatnio na wróble przerzuciłeś.:D
czasami trzeba zmienic ptactwo :) ale mimo tego i tak wole wodne :)
Boska fota:) Tylko co to za ciemny pionowy pasek, ktory przechodzi na prawo od wiewiorki, na calej wysokosci kadru?
ostatnie wróble są super:grin:
nareszcie na swoim konpie :)
Hym... może sie czepiam ale te dwa ostatnie zdjęcia podobają mi się średnio. Szpak ujdzie ale ten ostatni wróbelek... siakiś takiś zbyt high ISO i high contrast i jakby lekko przeostrzone.
Poprzednie zdjęcia z tej serii mimo że w początkowych ten kolorek jakiś taki odrobinkę mdławy, były sporo delikatniejsze. Choć już na ostatnia parka wróbli jest i pod względem koloru i kontrastu i ostrości ok. Taki styl obróbki mz jakoś ładniej wypada od tego z ostatnich dwóch zdjęć.
Sylwek, IMHO na ostatnich zdjęciach zaczyna być widać te same problemy co dawno dawo temu, gdzieś w początkach tego wątku, zanim zacząłeś wymiatać :) Jakieś takie przeostrzone są.
szpak super, wróbel też (mimo szumów z wysokiego ISO):grin:
wiekszosc fotek jest robiona na iso1250, oprocz tych dwoch ostatnich fotek poprzednie wroble byly robione na innych programach i na innym monitorze , moze stad jest ta przyczyna , teraz znow mam swoj monitorek i swoje programy , zobaczymy jak dalej bedzie , poki co to dziekuje za zwrocenie uwagi :)
jeszcze to nie jest to co bym chcial , ale mysle ze juz blisko celu jestem :) nawet sie nie spodziewalem tego , ze to az tak tapac taka chwile i jeszcze zeby byla w GO :)
Wróble w locie... ładnie go złapałeś (choć mógłby być ostrzejszy i te specyficznymi dla Ciebie cechy obróbki ;))
Jaki Ty masz ten monitorek u siebie?
ostatnie mi się podoba
jakis tam mam :) Envision :)
kolejny sympatyczny wróbel - chyba miałeś tam ich całe stado ;)
Co do monitora to nie znam. W "starym kraju" firma chyba raczej mało znana.
ale drogi byl , bo kiedys 500$ dalem :)
co do wrobli , to mialem i nadal mam :) codziennie rano czekaja na jedzenie :)a ja caly czas szukam pomyslow na zdjecia w ich wykonaniu :)
http://img175.imageshack.us/img175/3065/sf3d9586sp4.jpg
szkoda, że nie ma nart podczepionych :)
snajper!!!