upgrade? eee...
facelifting. jedyny upgrade "sensowny" to ten "spot" i iso w wizjerze podczas zmiany jego wartości.
Wersja do druku
upgrade? eee...
facelifting. jedyny upgrade "sensowny" to ten "spot" i iso w wizjerze podczas zmiany jego wartości.
A ja mysle , że 30D jest OK, w tym segmencie nie bardzo jest po co dla Canona zmieniac parametry skoro 20D sprzedaja sie dobrze. Dali to co maja najlepszego lustrzanki innych w chwili obecnej z tego segmentu, a sensor byl i jest wystarczajaco dobry.
Pozdrowki Paweł
Czyli rozumiem, ze puszka jest beee bo jeden sampel nie wyszedl super onanistyczno zyleciarski? :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Il fuoco
a czego Tobie brakuje w 30D?
On jest nieostry a własciwie miękki. Tyle, ze nie bardzo rozumiem sens pokazywania tego typu sampli z nowego aparatu bo miekkość to się szkłem uzyskuje a nie puszką. Puszką to można najwyzej nieostrośc uzyskać jak AF zawiedzieCytat:
Zamieszczone przez Il fuoco
kami - ff/bf?
dominique - mnie niczego nie brakuje:) niech się zastanawiają ci, którzy go kupią:) ale ogólnie to jest logiczne posunięcie - 350d - 2,5 tys, 20D-3,5 tys,30d-6tys,5d-9 tys (tu przeskok chyba przez ff) a reszta wiadomo.
20D
bez lampy : 1000 fotek
z lampą : 750fotek
30D
bez lampy : 750 fotek
z lampą : 500 fotek
... obliczone pewnie przez to, że LCD więcej żre bateri ... jestem ciekaw jak jest naprawdę ... i wiecie co ? Jeśli ta ilość fotek to prawda to nie kupiłbym 30D ... poprostu ISO w wizjerze,spot,LCD nie są warte 250 fotek "w plecy" ... no chyba że ktoś ma gripa ;]
ja nie uzywam praktycznie wogole podgladu wiec mi to lotto ;)
Wreszcie duzy wyswietlacz. Zastanawiam sie tylko czy dla amatora przy ciagle polepszanych kompaktach jest to naprawde cos lepszego ? Pomijam zmienne obiektywy, adaptery itp. A610 kosztuje ok 1k, 30D pewno bedzie 4-5k.
Moge sobie kupic pare kompaktow. Jak mi (u)padnie 30D beda plakal. W dodatku ciagle ten mnoznik 1.6x. Moze jechac na analogu i cyfrowych kompaktach i czekac na tani FF ? Ciekawe jak szybko spadnie cena po premierze... Przy okazji chyba juz widac ze nastepca 350D pewno bedzie mial to samo (moze bez spota) tylko w plastiku.
O DSLRach Sony przeniesione tu:
http://canon-board.info/showthread.php?t=8993
A jak myslicie przeciez iso w wizjerze podczas wybierania to chyba nie problem. Dlatego wydaje mi sie ze pewnie pojawi sie upgrade biosu do 20D i wprowadza to tez w 20d nie ?:confused: