Odp: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Będzie, będzie.
Ale z Canonem czy już z d600?:)
No to czekamy z niecierpliwoscią na test :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Gregolius
Ale z Canonem czy już z d600?:)
To zależy, jakie mocowanie dostanę do testu.
Test "na oko" jak zwykle. Lepiej poczekać na konkretne testy i prawdziwe wyniki.
Niektóre testy "na oko" są bardziej wartościowe od tych z tablicami, tabelkami i wykresami. No chyba że ktoś na codzień fotografuje tablice testowe :)
Tak, tak. Takie, które sprawdzają się gdy ktoś fotografuje tabelki, tablice testowe itp.
Ja jednak na codzień fotografuję w innych warunkach i wykresy jakoś tak mnie coraz mniej obchodzą.
Cytat:
Zamieszczone przez
Czacha
sample full size z Sigmy -
klik
Będzie można się golić od pełnej dziury :)
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
Będzie można się golić od pełnej dziury :)
Jeszcze, żeby tylko AF działał jak należy i ląduje pod choinką. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
luc_october
Jak napisałem nie chcę już skreślać tej sigmy. Poczekam do testów i sampli. Mówię na podstawie wszystkich poprzednich szkieł tej marki, które w tych kategoriach przegrywały z Canonami. Gorsze/tańsze szkło i warstwy antyrefleksyjne= zafarb, słabszy kontrast i gorsza praca pod światło.
Kolega chyba nigdy nie miał Sigmy w użytku bo tak się składa że właśnie Sigma bije Canona jeśli chodzi o pracę pod światło i kontrast. Wystarczy porównać sobie 2 szkła 24-70. W canonie tragedia pod światło kontrastu brak
Przy UWA jest podobnie: C10-22 radzi sobie dobrze pod światło, a o prawie połowę tańsze S10-20 znakomicie. Nie można więc generalizować. Jedyny "seryjny" problem powtarzał się z S30/1.4, w którym faktycznie często zdarza sie AF-problem. Jest jednak sporo osób mega z niego zadowolonych, trzeba po prostu świadomie kupować ...