Mam to samo z powiększaniem i ciągle na 5d2 wciskam info :/ Tu będzie zabawa jak się będzie chciało zmienić ISO bez odrywania oka od wizjera. Ale czarują. Kto te pomysły wprowadza w ogóle?
Gdzie betatesty Ja się pytam?
Wersja do druku
Z ISO nie powinno być problemu, będzie go łatwiej wyczuć i też jest trzecie od lewej.
Ktoś już wrzucał ? Z oficjalnej strony canona:
Canon U.S.A. : Consumer & Home Office : EOS 6D
No i sample "canonowskie":
Szkoda tylko ze wszystko powyzej iso 400 jest niedostepne
Pewnie siedzą i szlifują sample w ps :-) Bo naprawdę nie rozumiem dlaczego są niedostępne, skoro miniaturka jest...
Jaja se robią :)
max czas dla migawki to 1/4000 sec, a jeszcze pare h temu było 1/8000 sec na Canon EOS 6D Hands-on Preview: Digital Photography Review czyli tak jak u nikona d600. Na optycznych też taką podają, a na canon rumors jest nadal niezmienione 1/8000. Co do af to centralny jest krzyżowy i czuły -3EV, a dla pozostałych punktów czułość od 0,5 EV i będzie wszystko dobrze. Nikt z Was tego nie wziął pod uwagę, że tak może być. 5d mark II ma 9 punktów w tym jeden krzyżowy czuły -0,5 EV, więc ten af 6D napewno będzie lepszy i pewniejszy. No i 100% pole krycia wizjera powinno być, a nie 97%. W 7D jest 100%, a tu takie oszczędności ehhh. Wymiary 6D można powiedzieć, że są takie same jak w 7D. Różnica jest tylko w szerokosci i glebokosci o 3 mm, więc niewielka no i wysokość ta sama 111 mm. Pozdro
Ale tu przynajmniej jest prawidłowa ilość punktów na lcd. Szkoda tej 1/4k. Ewidentnie pucha robiona przez księgowych.
No i zabili mi ćwieka. Byłem w sumie już zdecydowany na 5mk3, a tu taka niedorobiona pucha, ale jednak sporo tańsza...
Sens posiadania/używania jasnych stałek (<F2) w sloneczny dzień odpada z tą puchą (trzeba pewno przymknąć do ok F2.2).. widze coraz mniejsze uzasadnienie dla startowej ceny..
To w takim razie ja w d... mam tą całą pełną klatkę i czekam na 7d mark II:-x