Odp: Canon 5D Mark III - subiektywnie oczami użytkowników
@Janeek: robisz pływające rybki w akwarium, bez doświetlenia?
Mam nietypowe pytanie - ostatnio bawiłem się nie swoim 5Dmk3 i body miało dziwną przypadłość - nie ostrzyło na żaden z środkowych punktów. Ani na single ani na śledzeniu. Nie był w stanie wyostrzyć nawet na statyczną, kontrastową ściankę . Punkty po za środkiem ostrzą ok . Obiektywy na drugim body ostrza ok. Inny zestaw obiektywów na w/w - to samo. Nawet poczciwa 50mm/1.8 nie była w stanie wyostrzyć. Co to za diabeł ? Wie ktoś może ?
Cytat:
Zamieszczone przez
szkielu
Mam nietypowe pytanie - ostatnio bawiłem się nie swoim 5Dmk3 i body miało dziwną przypadłość - nie ostrzyło na żaden z środkowych punktów. Ani na single ani na śledzeniu. Nie był w stanie wyostrzyć nawet na statyczną, kontrastową ściankę . Punkty po za środkiem ostrzą ok . Obiektywy na drugim body ostrza ok. Inny zestaw obiektywów na w/w - to samo. Nawet poczciwa 50mm/1.8 nie była w stanie wyostrzyć. Co to za diabeł ? Wie ktoś może ?
Podnieś lustro i dmuchnij gruszką w czujniki AF, może jakiś paproch leży na tych, które odpowiadają za centralne punkty.
Cytat:
Zamieszczone przez
Yaru
Podnieś lustro i dmuchnij gruszką w czujniki AF, może jakiś paproch leży na tych, które odpowiadają za centralne punkty.
To zrobiłem od razu . Nie pomogło Lustra wyglądają na czyste (w sensie lustro właściwe i to z punktami AF pod spodem) . Problem dotyczy całego środkowego pasa czujników .
Mam pytanie o czas życia migawki, po ilu klapnięciach komuś padła ?
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
Mike7
Ciekawe statystyki. Wychodzi na to, że na przykład Nikon d750 jest mniej trwały niż 6d.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mike7
Dziękuję ! Ciekawe ! pozdrawiam