BeatX U mnie nic nie piszczy, af bardzo cichy i bardzo szybki, tez kupilem tam gdzie ty.
Wersja do druku
BeatX U mnie nic nie piszczy, af bardzo cichy i bardzo szybki, tez kupilem tam gdzie ty.
Napiszcie z których lat produkcji macie te pukające obiektywy, żeby przyszli kupujący wiedzieli które kupować heheh
Miałem to szkło i chcę kupić znów, ale widzę, że w ciemno nie ma co brać z allegro np.
A jak to sprawdzic z ktorego roku jest obiektyw?
Wysyłane z mojego HTC Desire S za pomocą Tapatalk 2
myślę że rok nie ma nic wspólnego z pukaniem ...ale jakby co to UY (2010)
inne coś z sieci :
https://www.youtube.com/watch?v=WMAcRy3yiUU
Właśnie sprawdziłem mój 135L, kupiony u Towersa, rocznik 2008 i AF nie piszczy a przy potrząsaniu żadnych odgłosów nie wydaje.
Takie testy mnie bawią, bo nawet gdyby dyskretnie piszczał i grzechotał przy potrząsaniu, to najważniejsze że poprawnie działa :smile:
--- Kolejny post ---
Takich odgłosów też nie wydaje :D
japierdziele :shock:
tragedia moim zdaniem.
to ma byc konstrukcja L?
canon bez dwoch zdan powinien odswiezyc 135L chociazby ze wzgledu na budowe (dodac uszczelnienia)
juz nie wspomne, ze miloby miec IS..
no i jak sprawdzalem u siebie, mam kod UZ1016, wiec niby szklo z listopada 2011 rok..
Gdybym nie czytał tego wątku to pewnie nie trząsłbym szkłem w celu sprawdzenia czy u mnie nic nie lata. I usłyszałem jakieś delikatne stukanie. Ale wydaje mi się, że w paranoję delikatnie wchodzimy :)
problem rozwiązany, tutorial ze zdjęciami za chwilę :)