Mario, mam identyko zaklejone, ale bardziej profi, bo wygląda na fabryczne zaślepki :mrgreen:
Wersja do druku
Mario, mam identyko zaklejone, ale bardziej profi, bo wygląda na fabryczne zaślepki :mrgreen:
Jeszcze nie sprawdzałem mojego egzemplarza 50L w ślubnym reportażu, jednak w portrecie, nawet w sztucznym świetle, właściwie nie mam do niego zastrzeżeń. Bardzo rzadko się zdarza, żeby ostrość w ogóle poleciała w kosmos, dość rzadkie w moim przypadku są również te sytuacje, kiedy płaszczyzna jest minimalnie odsunięta w jednym lub drugim kierunku od oczekiwanego punktu ostrości. Sprawdzałem na 5D i 50D, w obu przypadkach na punkcie centralnym i bocznych.
ja uzylem tasmy z obi za cale 6zl :)
co do 50L mowisz o zdjeciach zastanych, jasne ze jest ok, mi tez trafia w punkt
natomiast przy choc troche dynamicznej akcji (wyscig slimakow, partia szachow) ma trudnosci ze zlapaniem ostrosci wogole i mowie tu o moich doswiadczeniach na podstawie 3 sztuk 50tki i 3 puszek wiec nie jest to jakas wadliwa sztuka
Nie rozkręcajmy już ponownie tematu AF w Lkach bo to bez sensu. Ja 85 II kręciłem ręcznie na Live View, bo robiąc na AF nie miałem żadnej pewności, że mi trafi na 1.2 tam, gdzie chcę. O 50L już się wypowiadałem, nie znalazłem egzemplarza, na którego AF mogłem chociaż dostatecznie polegać.
Disclaimer: jedynie stwierdzam, bez zamiaru podbijania piłeczki :-)
35/1.2 i 90/2.0 ale dopiero praktyka pokaże, co u mnie się zadomowi na dłużej, bo testuję różne szkiełka.
Moim zdaniem obrazek jest bajka, w przyszłym tyg. będę miał okazję porównać z Summiluxem.
N35 bodaj na 1.4 (nie mam pojęcia, jak aparat zapisuje przysłonę w exifie)
http://www.kubacichocki.pl/10/v35.jpg