Tak tylko pytałem, wolałem tutaj, bo to powinno być jasne dla wszystkich uczestników. Pomysł już mam, w tygodniu ruszam i oby pogoda dopisała.
Wersja do druku
Zapytałbyś na PW, odpisałbym tu i byłby micles syty i mate00sh cały. Ale i tak wykluczyłbym dyptyk. Ma być kreatywnie, a nie na łatwiznę dwa zdjęcia z kontrastem i tyle :P
Moje foty :
01_1.
01_2.
01_3.
01_4.
01_5.
Micles, zazdroszczę Ci ilości wolnego czasu:D
Jestem w szoku, że wszyscy potraktowali tak dosłownie ten temat. Szkoda..
W tym problem, że ja te pierwsze cztery zdjęcia zrobiłem jakieś 20min od wyjścia z domu (jechałem tramwajem szukając właśnie takich ścian z trzema kolorami/etc), stałem tam może ze 20-30min żeby dobrze trafić w płeć, krok, położenie, ostrość i panning (:D), a tego ostatniego to już trochę dłużej szukałem, bo sobie łaziłem po mieście ze 2h i dopiero na to trafiłem. Później 10-20min czekania na odpowiednią osobę i fota jest. Czasu nie potrzeba na prawdę wiele...
1 u Ciebie chyba najfajniejsza. A jeszcze się spytam, jaka obróbka jest dopuszczalna, czy bez ograniczeń?
Im zwyczajniej, tym lepiej :D Chodzi o dobry pomysł na fotę. Jeżeli jakiś środek obróbki jest konieczny do przekazania twojej wizji, to go zastosuj.
No przy tym temacie mam tyle pomysłów, że ciężko będzie wybrać jedną fote. Ale podejrzewam że wpadłem na to samo co inni.
Micles popraw nazwę JPG na następny temat!
ahh czy to tak trudno trzymać się zasad, żeby później było mniej roboty? :-P