panorama byla robiona na szybko na potrzeby watku o panoramach :-)... wiec wyszla jak wyszla... jak zrobie wersje 'prosta' to ja sobie wyplotuje i walne na scianie :-)... a na forum wrzuce miniaturke
Wersja do druku
panorama byla robiona na szybko na potrzeby watku o panoramach :-)... wiec wyszla jak wyszla... jak zrobie wersje 'prosta' to ja sobie wyplotuje i walne na scianie :-)... a na forum wrzuce miniaturke
Przeciez to 27mm ... o co ci chodzi? Dystorsje beda i juz na takiej ogniskowej. Nic nie poradzisz chyba ze nalezysz do tych co na sile robia zdjecia by wszystko bylo idealnie prosto jak z 50mm i biale zawsze bylo biale :?Cytat:
Zamieszczone przez canis_lupus
Ostatnio mam ulubioną serie zdjęc z cmentarza w lesie na roztoczu, poniżej jedno z nich
Lolomil - trochę nierozumiem tego zdjęcia. owszem, czaszka i kości fajnie wyglądają ale wybacz- nic ponadto. technicznie jak najbardziej dla mnie ok.może wartałoby zrobić zdjęcie tylko tym 2m detalom bez tej lewej połowy zdjęcia?
:-) własnie cały urok tego zdjecia przynajmniej dla mnie polega na kompozycji czachy i krzyża w dalszym planie.Cytat:
Zamieszczone przez Il fuoco
Zamieszczam inną fotke z tej krzyżowej seri
poko to pierwsze jest wypaśne
szklo tamron 70-300 przy 70mm, f/5.6Cytat:
Zamieszczone przez Il fuoco
czas 1/640
ISO 200
Robione na Balicach.
Zdjecie sporo podostrzone bo kompresja i zmniejszenie rozdzielczosci je "zabilo". Ale odbitka 20x30 juz wyglada super w antyramie na scianie.
Coz to za usprawiedliwienie?? Trzeba bylo dac oryginal, a nie: jak cos złego to alahari, tak? Innymi słowy: co złego to nie ja? Po co pokazujesz przetworzoną przeze mnie "grafikę", a nie swoje, nie ruszane PSem, zdjecie? Pytanie, czy gdyby były same pochwały tez bys napisal - "to alahari mi PSuła" - ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu? Watpie...Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Gwoli wjaśnienia: włosy były chyba rozdmuchane przez powiew przejezdzajacego metro, ja tylko starałam sie poprawic jakosc techniczna, bo o ile pamietam (to bylo ponad 1,5 roku temu) bylo sporo szumu i kiepska ostrosc (przez złe warunki oswietleniowe i brak statywu w metrze).