Pisząc ukrywając defekt nie miałem akurat na myśli biustu, natomiast nabierając powietrza dzieją się poza biustem też inne mające wpływ na zdjęcie rzeczy.
Wersja do druku
Pisząc ukrywając defekt nie miałem akurat na myśli biustu, natomiast nabierając powietrza dzieją się poza biustem też inne mające wpływ na zdjęcie rzeczy.
Jak się uda i w sobotę zrobimy warsztaty to specjalnie zrobię takie zdjęcie abyś wiedziała o czym piszę, zresztą już to gdzieś przerabiałem ale na szybko nie znajdę.
domyślam się o co chodzi;) aczkolwiek mogłeś to inaczej ująć :> ten typ tak ma :D ciężko mi się samej poprawić ;p
Wiesz staram się być zawsze delikatny ale jak podczas sesji ileś tam razy powiem jakieś Pani aby brodę opuściła trochę niżej to ona w końcu uzna, że się czepiam a ja nie mówię wprost, że jej się w okularach i oprawkach światło odbija się bo nie wypada. Ona nie wie o świetle a myśli o czymś innym. Zgadniesz o czym myśli i dlaczego z uporem wyciąga brodę do góry? ( na Twoich zdjęciach nie ma tego problemu podałem tylko przykład) Takie pierdółki musisz widzieć na dzień dobry i robiąc zdjęcia starać się je maskować lub znaleźć jakiś kompromis absolutnie nie rozmawiając o tym.
YY.. To w koncu co za defekt.. bo cos nie moge wylapac z tekstu o tej porze..
A zdjecie pierwsze najfajniejsze.. 2 i 3 mniej mi sie podobaja.. Takie ogolne wrazenie to jest.. Nie wiem, dokladnie dlaczego. Czekam na nastepne :)
Mi się podoba zdjęcie 1,04 w wersji oryginalnej, jest bardzo nastrojowe i moim skromnym, amatorskim zdaniem nie wymaga poprawek (późniejsza nie Twoja przeróbka jest wyblakła i rzeczywiście tylko jako tło by uszła). Na zdjęciu 1.05 twarz wygląda jakbyś się czegoś przestraszyła a na zdjęciu 1.06 ostrość wg mnie nie jest w odpowiednim miejscu. Osobiście podziwiam za pomysł i odwagę. Nie robiłem sobie jeszcze autoportretu, muszę popróbować jak to można zrobić i na jakie napotyka się trudności.
Dziękuję za odwiedziny i wszelkie uwagi :)
taka mała lista trudności
1. czas (jeśli nie masz pilota :D)
2. ostrość tam gdzie chcesz jeśli zależy Ci na GO
3. kadr
4. doświetlanie blendą (no po prostu cuda na kiju)
5. kondycja :D (bieganie od aparatu zeby podejrzeć efekt do miejsca pozowania)