witam,
jaka jest zywotność wbudowanej lampy błyskowej w Canonie 450d z uzyciem systemu SE-TLL II ? skoro przed zrobieniem zdjecia i przycisnieciu spustu migawki do połowy Canon generuje przedbłyski i objawia się to "strzelaniem" ?
Wersja do druku
witam,
jaka jest zywotność wbudowanej lampy błyskowej w Canonie 450d z uzyciem systemu SE-TLL II ? skoro przed zrobieniem zdjecia i przycisnieciu spustu migawki do połowy Canon generuje przedbłyski i objawia się to "strzelaniem" ?
..pytałem w serwisie kiedys i usłyszałem takie cyfry...
co zreszta widze na innych formach choćby u zóltych sie potwierdza...
www.google.com
p.s. jak nie gruchnie o ziemie to bedzie działać. Nie widze u nic dziwnego.
Akurat to źródło wcale nie jest miarodajne.
A co ma forum Nikon-a do sprzętu Canon-a? Pytałem o oficjalne źródło nie zaś o informacje zamieszczone na innych forach, które (przynajmniej dla mnie) wcale nie zawsze są zgodne z prawdą.
?
W czym nie widzisz niczego dziwnego?
nie ma specyfikacji Canona mówiącej że jest 35.643 błyski. a przedział który podałem tyczy sie ogół lamp. Takie mam informację. Jeśli masz dokłądniejsze to z ciekawości poznam. a na forum żółtych był temat ogółem a nie o lampie Nikona. Nie mówiąc o tym że są one na 99% takie same i swoich odpowiedników.
jełsi autoryzoany serwis jest niemiarodajny dla ciebie to nic po za instrukcją nie jest dla ciebie miarodajne.
A mi Panowie (i Panie) już się wszystko pomieszało. Mam sobie 500d. Myślę nad zakupem lampy patrzę- o! 420 ex, cena zachecająca, w specyfikacji E-TTL. W tym "poradniku" czy jak to nazwać Autor pisze, że każda lampa E-TTL będzie działała w E-TTL2 i na pewno to zadziała z 420EX ?
Bo w zasadzie moge kupić tańszą lampę jeśli będzie działało to e-ttl2. Czym one się różnią? Pewnie tylko szybkością ładowania i mocą...
A co tracę kupując 420ex? tą jedną dziesiątą w liczbie przewodniej i czas ładowania, tak?
@edit bym zapomniał, ekranik x)