Odp: Komputer dla fotografa 2024
Fajny ten mac, taki malutki, tylko gdzie w nim upchnąć 4 dyski talerzowe 3,5" i napęd DVD? Jakieś kolejne szpeje walające się po biurku i wiązki kabli? Cztery dyski to nie jeden i się wszystkie na raz nie spitolą, a z talerzy idzie jeszcze coś odzyskać, a z SSD nic.
Kolejna sprawa- jaja jak berety!
Facet na jutubie pokazuje, jak postawić windę 11 na niekompatybilnym kompie. Sprawa się rozbija o procesor- musi być Intel 9-ej generacji lub nowszej, (lub odpowiednik AMD) aby postawić system win 11. Gość podmienia jeden plik z instalatora win 11 do instalatora win 10 i instaluje win 11 instalatorem win 10 na komp z procesorem 7-ej generacji, który "myśli", że instaluje win 10, a sprzętowo mu się wszystko zgadza :mrgreen:
Ja mam obecnie 8 generacji i mam Win 11.
kurczę ja jeszcze muszę mieć gdzie zmieścić odtwarzacz VHS i gramofon, jak ten maczek to pożeni to ja nie wiem :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Ja mam obecnie 8 generacji i mam Win 11.
Widocznie Ci postawieli windę 11 powyższym sposobem.
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
cybulski
Z tym wyłącznikiem zasilania od dołu to kicha, coś musieli spartolić :)
Just Apple... Ale powstają już pierwsze rozwiązania dla tych złośliwych ludzi z Apple ;)
Załącznik 18812
Załącznik 18811
Cytat:
Zamieszczone przez
Levon
Just Apple... Ale powstają już pierwsze rozwiązania dla tych złośliwych ludzi z Apple ;)
A do góry nogami, albo na boku, się go nie da postawić? Wyleje się coś, czy co?
Ale po co wam włącznik na wierzchu, przecież z tego obecnie korzysta się od wielkiego dzwonu.
To może miało rację bytu przy dyskach talerzowych, nie wiem nie znam się.
Mam serwer NAS na talerzach i włącznik jest tak mały, aby nikomu nie przychodziło do głowy go nadużywać.
To na tym forum niektóre osoby pisały, że nie wyłączają aparatów, bo włączanie zżera więcej energii niż automatyczne przechodzenie w stan uśpienia.
Czy swoje telefony też wyłączacie?
Jestem dwusystemowy, winda od 3.11 Mac od końcówki G4, nawet te starocia przechodziły w stan uśpienia.
Cytat:
Zamieszczone przez
Levon
Był kiedyś Mac, gdzie się usypiało/wybudzało machając ręką nad obudową.
A nie prościej zrobić upgrade do W11 a nie kombinować z całkiem nowym systemem gdzie wszystko jest pokręcone jak to w USA łącznie z napięciem w gniazdku?
Cytat:
Zamieszczone przez
Shadow
A nie prościej zrobić upgrade do W11 a nie kombinować z całkiem nowym systemem gdzie wszystko jest pokręcone jak to w USA łącznie z napięciem w gniazdku?
Czego dotyczy Twoja wypowiedź?