Ok, czyli tak samo w stosunku do R też będzie różnica. Bo uważam, że R, R6 i R5 "klapią" podobnie.
A RP jest zauważalnie inaczej. Zabawkowo, plastikowo...Nie mówię o jakości zdjęć tylko o odczuciach.
Wersja do druku
R8 na pewno klapie inaczej, bo nie ma mechanicznej migawki. Wiec no, z definicji.
Wszyscy narzekają na małą baterię w R8 a kosztuje połowę tego co Lp-6 do R6 czy R5. Można mieć ich dwa razy więcej. Oczywiście kwestia wymiany.
Migawka tylko 1/4000...ale nikt nie pisze że elektroniczna 1/16000.
Że nie ma dżoja..no nie ma ale R też nie miało a wybór zarówno na paluchem na ekranie jak i pseudo dżojem z kółka zdecydowanie szybszy i dokładniejszy niż w R.
Autofocus....no tu jest o wiele lepiej niż w R i w R6 ...i w R5...bez dwóch zdań.
Sloty...nie każdy robi zawodowo, zawodowo za czasów pierwszego 5D też nie było...dało radę.
40/20 klatek na sekundę to jak na amatorskie body świetne osiągi.
Oczywiście przy cenie wyjściowej i ja patrzyłem na R8 dość dziwnie...ale właśnie sprzedałem R
Nie pierwszy... jestem tu/bylem od czasu 5D/40D... zalogowany pod mailem do którego już nie mam dostępu...
Zalogowałem się ponownie, czytam tą dyskusję od początku...
Ja rozumiem,że sprzęt ma swoje ograniczenia ale jestem bardzo ciekawy kto z tych narzekających porównał bezpośrednio R8 do R, R6...
Tu nie mail loguje tylko user/password. Także ten...
Załącznik 13922
Serio...a pezypomnisz mi haslo do konta bez dostępu do maila? Tak że...tego
Może coś merytorycznego a nie posądzanie o reklame?
Mnie też R8 się podoba. Może Żonce zmienię w końcu to Sony a7 na cuś fajniejszego i równie małego? :)
ale Mariusz, tu nikt nie narzeka. R8 to świetny sprzęt. Natomiast jak weźmiesz sobie poprawki na cenę, to co oferuje R i R6 względem R8 oraz to do czego używasz aparatu, to okazuje się, że przesiadka na R8 w takim przypadku nie ma najmniejszego sensu. Gdyby R8 był w cenie 6000zł - jest to opcja do rozważenia. Ten aparat zwyczajnie nie jest warty tej kwoty.
Biorac pod uwage mozliwosci filmowe to jest wart nawet i tysiac wiecej niz teraz kosztuje. Patrzcie szerzej.