Odp: Kupiłem i chcę się pochwalić
o lepiej lepiej :lol:
sam w pierwszym przypadku sięgnąłbym po aparat, w drugim pewnie też, choć pewnie bym nie publikował, wg mnie za dużo przeszkadzajek w tle
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
o lepiej lepiej :lol:
sam w pierwszym przypadku sięgnąłbym po aparat, w drugim pewnie też, choć pewnie bym nie publikował, wg mnie za dużo przeszkadzajek w tle
Fota grilowo-rodzinna. Przypadkowa. "Robię ludzi", ale zasadniczo ich do sieci nie wstawiam. Tu tylko poglądowo, żeby się 85 1.4 pochwalić, bo to wątek dla chwalipęt :mrgreen:.
Postanowiłem polepszyć swoje możliwości robienia zdjęć zakupując mini statyw, tj konkretnie Sirui Traveler 5A, więc mega budżetowo (swoją drogą zapiąłem R + RF100-500 wysunięty na maksa i trzyma to w miarę stabilnie, choć denerwujące jest to, że po dokręceniu głowicy i tak przez chwilę obiektyw opada, może z czasem zainwestuję w lepszą głowicę, choć zupełnie nie znam się na tym).
Do tego dokupiłem jeszcze filtr szary MARUMI Creation Vari-ND 2.5-500.
PS: Ciekawe czy kiedykolwiek użyję statywu, bo mam jakiś Opticam, ale szczerze powiedziawszy nie używam go wcale. Może z tym będzie mi się chciało bardziej, bo jest malutki po złożeniu i do plecaka wchodzi lekko.
@mystek czyli jednak Marumi ;) Statyw teraz trzeba mieć bo czasy naświetlania mocno się wydłużą.
@Eberloth to co 85 1.4 teraz do sprzedania jak F4 robi robotę :p
3 załącznik(ów)
Stało się to co miało się nie stać, za co pukałem się w głowę jeszcze rok temu :shock: mam nadzieję, że wynagrodzi w fotach ubytek w portfelu :D szkło chyba już do emerytury? :roll:
RF 400 2.8L + TC 1.4
goły:
Załącznik 18151
z osłoną:
Załącznik 18152
z TC i osłoną:
Załącznik 18153
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Stało się to co miało się nie stać, za co pukałem się w głowę jeszcze rok temu :shock: mam nadzieję, że wynagrodzi w fotach ubytek w portfelu :D szkło chyba już do emerytury? :roll:
RF 400 2.8L + TC 1.4
Gratulacje!
Jak się czujesz uboższy o nerkę? ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
RF 400 2.8L + TC 1.4
Gratuluję zakupu. Czekamy na pierwsze zdjęcia i wrażenia.
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
RF 400 2.8L + TC 1.4
No to teraz jeszcze TC 2.0, bo z 1,4 to nędza na Twoim FF, a potem R7, i będziesz zadowolony :mrgreen:
gratulacje - nie żebym miał zamiar kupować coś takiego ale chętnie poczytam i zobaczę jakieś zdjęcia :)
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Stało się to co miało się nie stać, za co pukałem się w głowę jeszcze rok temu
400/2.8 + oba extendery to podstawa do drobiu. Nie widzę nic szokującego. Gratulacje!