Ożywię troche wątek i dodam coś od siebie.
Komentarze mile widziane :)
Wersja do druku
Ożywię troche wątek i dodam coś od siebie.
Komentarze mile widziane :)
Hmm.. Raczej nie ma sie do czego przyczepić:wink: 1 w porządku. dla urozmaicenia możnaby się pokusić o ciaśniejsze i skośne kadrowanie. 2 też fajna, przydaloby się jednak zmienić tło, bo ta reklama z bramą nie wygladają zbyt naturalnie:wink: no i brak szczegółów na ubiorze modelki. 3 też ok, dobre światło, i kadrowanie, ale znowu to nieszczęsne tło..8-)
Ogolnie jest dobrze, ale staraj sie uważac na szczegóły, żeby elementy znajdujace się w tle nie zakłócały ogolnego odbioru kompozycji.
PS: Te samochody w #3 nie "rażą" tak bardzo swoją obecnoscią, mimo to do pełni szczęscia brakuje ich.. braku:wink:
kadry b. fajne, ale w 3. brakuje mi oświetlenia twarzy ( blenda)
Pierwsze wg mnie najlepsze .
W drugim : zbyt kolorowe tło reklam i sprawa inna : ułożenie kadru - zobacz jak modelka walczy głową z tym drzewem .
W trzecim - też kadr - ustawienie modelki - z głowy dziewczyny wyrasta kawałek pnia . Razi też jaskrawoniebieskie tło samochodów .
Jednak brak szczegółów w ubiorze - w fotce 1 i 2 - i tu zgadzam się z poprzednią opinią .
Zdjęcia jednak dają fajny powiew zamyślenia , akcentując mijające dni - w tym wypadku np. - a mnie jest szkoda lata .
Dziękuje za opinie i miłe komentarze :) Tak wiedziałem o tych szczegółach w tyle,ale że to były moje pierwsze zdjęcia z tą modelką to poprostu wyszedłem z nią do parku niedaleko by popróbować itp. Następnym razem pojadę gdzieś za miasto i tła powinny być naturalniejsze.
Pozdrawiam
Problem z dolna wargą :) zauważyłem dopiero po wywołaniu i lekkim obrobieniu zdjęcie. Ale postanowiłem juz tego nie ruszać. Nie jest to niedoróbka w sensie, że coś źle zrobione w PS, ponieważ tak "wyszło" z aparatu. Miejsce to nie było "dotykane PS".
Fakt, powinienem to zauważyc wczesniej i poprawić.
Dzięki za podpowiedź.
Ja mam problemy z patrzeniem przez ta grubą ramkę... Ale pewnie niedługo sam zacznę podobne wstawiać :P Chyba bardziej odwraca mój wzrok jak samo zdjęcie... Ale moją opinią nikt nie powinien się za bardzo sugerować ....