A ja słyszałem że nawet D1 robi lepsze zdjęcia od 5D więc nad czym Ty się jeszcze zastanawiasz.
Wersja do druku
A ja słyszałem że nawet D1 robi lepsze zdjęcia od 5D więc nad czym Ty się jeszcze zastanawiasz.
No to teraz jest dosc spory dylemat 1d IV czy 5d mkIII + Grip zwłaszcza że cena wyjdzie bardzo podobna, czy ktoś już porównywał AF tych dwóch puszek ?
IMHO, to wlasnie definicja tego "sie da" jakos wybitnie sie zaostrzyla w ostatnich latach.
nie chce brzmiec jak siwy dziad i puszczac teksty slajd mial 4,5 EV i sie dawalo, a teraz przy nie mniej niz 7 EV nagle juz sie nie da, ale takie prawdy objawione obecnie kraza w sieci. do kotleciarstwa sie nie wtracam, bo szczesliwie nie klepie, ale jak czytam landszafciarzy wylewajacych lzy nad "bo sie nie da", to mi doslownie rece opadaja... :mrgreen:
E tam. Ja to piszę jako totalny amator.
W sumie kiedyś bez AFa też się dało, ale przecież nie o to chodzi, żeby jakoś się dało, ale żeby było łatwiej, szybciej i przyjemniej. Dla mnie przynajmniej.
no ale chodzi m.in. o to, ze miedzy "nie da sie" a "jest latwiej" jest dosc duza przepasc. no, chyba, ze sie slucha ewangelii wg blogoslawionego HDR-a czy innego oszolomstwa, to wtedy oczywiscie definitywnie i z kretesem "sie nie da".
Ok, może powinienem napisać - z moimi umiejętnościami przy obróbce się nie da.
Procesor obsługujący (ten sam) układ AF będzie szybszy, szkła dostają większy prąd w 1-ce, bateria powinna faworyzować 1. Dla mnie żaden dylemat, jeśli tylko jest kasa i zgoda Skarbnika często zwanego kochanie... a i na koniec (tak, możecie się już śmiać) opóźnienie migawki będzie wyraźnie mniejsze.