Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
jeju
1 al-servo
2 tak robiłem
3 piątkami I-III
Naprawdę zachęcam do domowych testów zwłaszcza tych którzy kupili już to body. Niech ktoś z rodziny zbliża się do Was dość szybko, a Wy zróbcie w miarę poprawną serię zdjęć. Można też np. uchwycić jakiś moment przy końcu tego ruchu, a że w reportażu nie ma idealnych warunków, poproście aby osoba pod koniec wykonała dodatkowy ruch ciałem, wymusi to lekkie przekadrowanie i ponowne poszukiwanie ostrości punktem AF . Koniecznie pochwalcie się wynikami.
Nie chce prezentować zdjęć z pokazów tańca, ponieważ rozgorzeje dyskusja na zupełnie inny temat.
sprowokowany Twoim postem ustawiłem się jutro na robienie zdjęć warsztatów tańca towarzyskiego :D Obiecuję w razie czego przyznać sie publicznie do własnej słabości :D
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
a ja w starym 5D kilka razy jej użyłem w sporcie, w reportażu nigdy bo po co ? Jeśli normalny single af daje radę :)
Są kozaki co na analogach do dzisiaj trzaskają ... nawet sport i nie widzą problemu :). Im więcej bajerów... tym więcej usterek i problemów. Aparatem się ma robić fotki, a nie śledzić :)
A tak w ogóle to w D7000 działało to całkiem dobrze... ale nigdy tego nie używałem :)
Dokładnie tak, analoga mam do dziś(nawet 3 w tym średni format) bardzo je lubie a fotografia z nich uważam, że nadal ma charakter którego nie ma cyfra :) Ale są gusta i guściki jedni robią zdjęcia inni wola o nich rozmawiac :D
podejrzewam że 90% z nas ma choć jeden aparat analogowy, którym robi zdjęcia a większość ma ich conajmniej kilka, i to piekne jest, tylko że ja z analogiem do pracy nie pójdę, chyba że mam konkretne zlecenie na średni albo duży format, a do codziennej pracy potrzebuję sprzęt szybki, sprawny, niezawodny z błyskawiczną możliwością publikacji zdjęć - czego analog akurat nie daje. Ale to chyba nie miejsce na taką dyskusję... :D
Zgadza się . Ja chyba skutecznie wyleczyłem się z 6D, wysokie ISO to nie wszystko.
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Zgadza się . Ja chyba skutecznie wyleczyłem się z 6D, wysokie ISO to nie wszystko.
To znaczy ... czemu musiałeś się leczyć? Czego Ci brakuje?
Cytat:
Zamieszczone przez
rojo
ja i tanie cropowe canony np 7D...
jezeli dla Ciebie 7d jest tanim kropem to gratuluje dochodow.
Cytat:
Są kozaki co na analogach do dzisiaj trzaskają ... nawet sport i nie widzą problemu . Im więcej bajerów... tym więcej usterek i problemów. Aparatem się ma robić fotki, a nie śledzić
Dobiegaczki mialy nikony analogowe.To stary wynalazek :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
janulrich
To znaczy ... czemu musiałeś się leczyć? Czego Ci brakuje?
Chodziło mi bardziej o braki w tej puszcze w stosunku do tego co mam i chciałbym mieć :)
Cytat:
Zamieszczone przez
crazy
Chodziło mi bardziej o braki w tej puszcze w stosunku do tego co mam i chciałbym mieć :)
Jakie braki? :) Może dowiem się czegoś na nie :)
A prosze Cie bardzo
1/4000s
Brak joy'a do wyboru punktu AF
Zmiana guzikologii