dobra RICO karty na stół, pokazuj foty.
Wersja do druku
dobra RICO karty na stół, pokazuj foty.
Hee,nie ma tak prędko:)Przyjdzie na to czas:)
No właśnie o to mi chodziło.Kit na długo mi nie wystarczy, a nawet na sam korpus mnie nie stać:)A oprócz optyki to jakie według ciebie cannon ma jeszcze wady?Pytam, bo rozważam kupno aparatu tej firmy.
Ja mam Canona 400D i w zasadzie nie widzę w nim wad. Standardowy obiektyw jest słaby i przede wszystkim nie celny (jak kupie lepszy obiektyw to wtedy się okaże czy przypadkiem ten autofocus to nie wina korpusu:confused: ). Canon moim zdaniem ma najlepsze odwzorowanie kolorów (czytaj: naturalne barwy bez znacznych dominant tak charakterystycznych dla cyfry). To jest to czym mnie Canon przekonał do fotografii cyfrowej że jednak można. Pracuje na minilabie więc szczególnie na to zwracam uwagę. Druga rzecz niskie szumy, co utwierdziło mnie w i tak mocnym przekonaniu że Canon i żadna inna marka. Teraz tylko trzeba zbierać na dobre szkiełka. Tańsza optyka Canona zbiera marne noty wiec warto się rozejrzeć za zamiennikami. Tańsze i lepsze recenzje zbierają (Tamron, Sigma). Canona optyka to tylko seria L.
Tak wiem miało być o wadach aparatu...:???:
Czytałem opinie na necie o canonie 400D i nikonie D40X i powiem wam,że nikon przebił canona.Nie wiem jaka jest prawda,bo ich nie sprawdzałem,ale dzięki za wasze rady-wezmę je pod uwagę.
Pod jakim względem przebił Canona? Możesz powiedzieć że nasze opinie są subiektywne bo forum Canona, ale w moim przypadku było to tak że byłem przekonany od kilku lat (od czasów Canona 300D), że kupie Canona, aparat mam od maja zeszłego roku a na forum zarejestrowałem się 2 miesiące temu i to nie dla tego że jestem zdeklarowanym Canonierem tylko że można tu się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy.
Podam ci pewien przykład jednego klienta który opowiadał jak to się wk...wił bo miał nikona (jakiś lepszy D300 czy coś takiego) i do niego z 10 obiektywów a jego kolega Canona. Facet poważnie zajmuje się fotografią więc sprzętu ma i zwraca uwagę na szczegóły. No więc porównał te samo zdjęcie ze swojego Nikona Z Canonem kolegi i się okazało że na 100% powiększeniu Przejścia tonalne w Nikonie są tak wyraźnie słabsze od Canonowskich że musi sobie wymienić sprzęt za 20 czy 30 tyś.
Oczywiście jest to moje subiektywne zdanie i jak pisałem przed zakupem nie miałem żadnych wątpliwości. Ciekaw jestem gdzie wyczytałeś że Nikon D40X jest lepszy bo ja słyszałem że Nikon jest wart zainteresowania dopiero od D80.
Dobra koniec OT bo nas pogonią stąd :)
Ja na razie aparatu nie mam,więc wypowiadać się nie będę-tak tylko wyczytałem.Na początku byłem zdecydowany na cannona,ale potem zmieniłem zdanie.Dobra, powróćmy do stocków.Wysłałem dziesięć fotek i czekam-mam nadzieję, że się doczekam:)
nie wiecej niz tydzien mysle potrwa rozpatrywanie twojej aplikacji... tyle trwalo u mnie na SX... ale za to pozniej.... w kolejce mam 240 zdjec od miesiaca i 2 dni.... w tym temacie chyba nic nie przebije fotoli ktora zdjecia mi przeglada okolo 2 godzin jak wysle w dzien a jak wysle wieczorem to jak wstane o 7 sa juz zweryfikowane...