Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
wg mnie naprawdę bdb, w końcu zacząłem z niego korzystać. dodatkowo można ustawić maksymalny czas otwarcia migawki (przykładowo ustawiasz 1/60s i zawsze będzie robić z czasami krótszymi lub takim)
Cytat:
Zamieszczone przez
waka
wg mnie naprawdę bdb, w końcu zacząłem z niego korzystać. dodatkowo można ustawić maksymalny czas otwarcia migawki (przykładowo ustawiasz 1/60s i zawsze będzie robić z czasami krótszymi lub takim)
Uff!!! Czyli jednak litosciwy canon nie zakwalifikowal tego ficzera do PRO only! Alleluja!
Cytat:
Zamieszczone przez
liquidsound
Pytanko do posiadaczy: jak działa autoiso? Tzn nie w teorii :D ale w praktyce.
idealnie
a o co dokładnie pytasz?
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
waka
nie zawsze, jak mu się skończy iso to zjedzie z czasem poniżej 1/60 ale dopiero po wyczerpaniu ustawionego limitu iso
Od kiedy mam 6D praktycznie cały czas w warunkach trudnych jade na autoiso. Czasem tylko zmieniam sobie minimalne czasy bo już raz się przejechałem na początku że mi przy szerokim kącie ustawił czas na 1/30 a artysta się miotał po scenie i poruszony wyraźnie wyszedł, a iso miałem na 200 nie wiem po co... Więc tylko tego defacto trzeba czasem pilnować...
Cytat:
Zamieszczone przez
bj_
Mam 6D od tygodnia i tez mnie to zastanawiało czemu nie można, ale poklikałem i w 6 zrobili coś takiego ze można zrobić jedno zdjęcie bez karty i je oglądać itp ( zapisane w buforze ) i gdy zrobi się zdjęcia nawet z włożona karta to preview jest z bufora i nie można przewijać pomiędzy innymi zdjęciami( bo czyta z bufora a nie już z zapisanego pliku na karcie ) przynajmniej tak wyszło z moich obserwacji. Nie wiem czy tak juz było w innych modelach ale w np 55D tego nie ma. Mnie osobiście to trochę denerwuje bo trzeba więcej klikać...od taka opcja żeby można było sobie strzelić zdjęcie w sklepie i pooglądać na zoomie bez karty.
Wystarczy wyłaczyc funkcje ze NIE mozna zrobic zdjecia bez karty...i juz.
Super, Auto ISO to dla mnie dar niebios :)
Szybkie pytanie - jak w 6D wygląda kompensacja mocy lampy błyskowej? Czy da się to zrobić bez wchodzenia w menu?
Cytat:
Zamieszczone przez
rojo
aha, na lampie...
l o l
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Szybkie pytanie - jak w 6D wygląda kompensacja mocy lampy błyskowej? Czy da się to zrobić bez wchodzenia w menu?
ja mam do tego przypisany przycisk set na tylnym kolku.
dziś robiłem packshoty szóstką :D dzięki live view zrobiłem robotę wiele szybciej :)