Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II
Ja również dostawałem takie emaile ale nigdy nie odpowiadałem.
Raz się tylko im udalo, jak dostałem sms z propozycją kupna, a gdy odpisałem to okazało się że to jakiś automat. Na szczęście mam poblokowane płatne usługi.
Później zdarzało się to częściej, smsy, emaile. Ale juz się nie dam nabrać.
Canon 7D mark II praktycznie nowy, gwarancja (5440203685) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Dziwna sprawa:
- brak kontaktu telefonicznego,
- nie można zapłacić przy odbiorze,
- nie można odebrać osobiście u sprzedającego,
- licytacja zaczyna się od kwoty minus 1 200zł w stosunku do ceny sklepowej,
- cena kup teraz to 5 600, a aparat ma < miesiąca czasu,
- zero informacji o przebiegu - może to jakiś aparat powystawowy z przebiegiem 2 000 próbnych strzałów?
Co o tym myślicie?
napisal ze 1500 zdjec zrobil,ma paragon
mysle ze nic w tym podejrzanego nie ma
a jakby co to jest program ochrony kupujacych
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
napisal ze 1500 zdjec zrobil,ma paragon
mysle ze nic w tym podejrzanego nie ma
a jakby co to jest program ochrony kupujacych
Puchę jednak wolę zobaczyć przed wyłożeniem gotówki, bo potem może okazać się, że nie masz prawa zwrotu, a pan Ziutek jest w Londynie. I szukaj wiatru w polu :).
"Aparatem zrobiłem 1500 zdjęć" nie załatwia sprawy, bo klienci sklepu mogli już naklepać tyle samo i mamy 3 000. Dlatego pytam o licznik, a nie o deklarowany przebieg przez właściciela.
spox, ja sie tylko odnosze do aukcji
ja bym poprosil mailowo o kontakt...
z tego co widać po komentarzach te 7d mk2 nabył tu Canon Eos 7D mark II - DIGITAL24 Poznań Wrocław (5334207946) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. co do przebiegu poproś sprzedającego o sprawdzenie
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
Canon 7D mark II praktycznie nowy, gwarancja (5440203685) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Dziwna sprawa:
- brak kontaktu telefonicznego,
- nie można zapłacić przy odbiorze,
- nie można odebrać osobiście u sprzedającego,
- licytacja zaczyna się od kwoty minus 1 200zł w stosunku do ceny sklepowej,
- cena kup teraz to 5 600, a aparat ma < miesiąca czasu,
- zero informacji o przebiegu - może to jakiś aparat powystawowy z przebiegiem 2 000 próbnych strzałów?
Co o tym myślicie?
Rozumiem, że wiesz bezpośrednio od sprzedającego, że nie da ci numeru telefonu i nie pozwoli Ci odebrać osobiście bo to, że nie napisał o tym na aukcji nic jeszcze nie znaczy. Ja zawsze próbuję w takich sytuacjach nawiązać dialog i jeśli to co w aukcji by się potwierdziło dałoby mi to do myślenia. Wierzę, że tak zrobiłeś.
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
spox, ja sie tylko odnosze do aukcji
ja bym poprosil mailowo o kontakt...
Kumpel pisał do niego 2 dni temu i nic.
Mnie osobiście C 7D2 już mniej się podoba niż 6D. Ale kolega jest podjarany, bo nigdy w życiu C 7D1 nie miał :).
ok, mam nadzieje ze ładnie zagadał, bo do mnie jak ktoś napisze 3 słowa to nawet nie odpisuje
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
ok, mam nadzieje ze ładnie zagadał, bo do mnie jak ktoś napisze 3 słowa to nawet nie odpisuje
Dam 4000 i dziś jestem :)