Z wszystkich tych pomysłów to akmulator najciekawszy. Bo to jedyny poważny problem. :)
Wersja do druku
Z wszystkich tych pomysłów to akmulator najciekawszy. Bo to jedyny poważny problem. :)
Odszumianiem włączonym "na stałe"? ;)
Pewnie tak, ale to raczej kosmetyka. Więcej to raczej nowy procek potrzebny będzie i może większe zmiany w architekturze sensora. A tego to nawet w bezlustrze FF chyba nie zobaczymy tak od razu....
Z drobiazgów, to myślę, że jest też szansa, że wyciągną elektroniczną migawkę do zwykłych trybów (M, Av, Tv...).
Canon jeśli chce się liczyć w tym segmencie to musi wypuścić bezlustro FF z półki co najmniej A7M3.
Być może nawet z jakąś nową funkcją/technologią której nie ma Sony i nie będzie miał Nikon wokół której zbuduje duży PR. Nawet gdyby to miało być coś tak mało użytecznego jak pixel shift
No i cena nie wyższa niż 2000 $
jp
A tymczasem raport z Japonii po czerwcu pokazuje, że pierwszych 11 pozycji w sprzedaży aparatów zajmują produkty Canon i Nikon. Pierwszy produkt Sony na miejscu 15-tym... Czyżby oznaczało to kompletną klapę sprzedazową sony? Przy takim wysypie obiektywów nikt rozsądny nie chce tego kupować?
Mogę więc przyznać ze moja ocena jest błędna !!
Muszę więc zdementować #1624 że :
Canon jeśli chce się liczyć w tym segmencie to musi wypuścić bezlustro FF z półki co najmniej A7M3
I cena nie wyższa niż 2000 $
Wynika więc że Canon NIE musi, i tak sprzedaje najwięcej
To dobra informacja dla właścicieli akcji Canona.
A dla fanów fotografii aparatami Canona ?
jp
Co więcej, największą sprzedaż w grupie bezlusterkowców notuje Olympus (i słusznie, bo ich bezlusterkowce zgodne są z ideą tej kategorii, a nie są wykastrowanymi lustrzankami, jak robi to sony). Drugie miejsce zajmuje canon, a produkty sony są na miejscu trzecim...
Canon i Nikon niebawem wypuszczą swoje ML FF. Czy będą w specyfikacji lepsze od sony? Nie wiem. Na pewno będą bardziej ergonomiczne i z większym potencjałem użytkowym. Na pewno też sony w tym momencie zacznie tracić do tej pory wypracowane udziały. Znając filozofię koncernu zapewne będzie to duży problem, który spowoduje szukanie innych rozwiązań (bo na koncepcję zrównoważonego i trwałego rozwoju segmentu foto w sony bym nie liczył).
Sony zwinie manatki i może zacznie produkować drukarki - chętni napewno się znajdą.
Drukarki już produkowali, w 2008. Ale im nie wyszło. I skończyli produkować. Jak wszystko. Ci którzy kupili owe drukarki od sony (termosublimacyjne) zostali oczywiście z palcem tam, gdzie Krychowiak, bo zaprzestano również produkcji wkładów do nich :) Ot, taka firma z głębokim poszanowaniem klienta.
Ja tam mam teraz a7III i mnóstwo szkieł Canona iSigmy i Tamron na sprzedaż. Ktoś chętny ? :) Sony coraz bardziej mi się podoba, z każdym zleceniem poznaje govoraz bardziej. Największa bolączką to słaby wyświetlacz
Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka