Witam
Właśnie chodzę za takim plecakiem i dołączę się do prośby kolegi. Może ktoś posiada, używa lub miał w łapach ten plecak i może coś o nim powiedzieć bo cena naprawdę jest dobra.
Producent jest polski, a jak wiadomo POLAK POTRAFI.
Pozdrawiam
Wersja do druku
Witam
Właśnie chodzę za takim plecakiem i dołączę się do prośby kolegi. Może ktoś posiada, używa lub miał w łapach ten plecak i może coś o nim powiedzieć bo cena naprawdę jest dobra.
Producent jest polski, a jak wiadomo POLAK POTRAFI.
Pozdrawiam
Czy mieliście go w ręku? A czy mieliście w ręku lowerpro!? Mam na myśli jakość użytych materiałów, estetyke i wykończenie!? Jeśli porównacie te dwa produkty to zorientujecie się dlaczego jest taka różnica w cenie, ja miałem niewielki problem z Lowerpro ale "computrekkera plus aw" bez najmniejszych problemów wymieniono mi na nowy! To jest właśnie dożywotnia gwarancja którą dostajemy na produkty tej firmy i tak wygląda rozwiązanie problemu który z danym produktem mamy. Pamiętajcie "Tanie mięso psy jedzą";)
Nie ma słowa o użytych materiałach - to pierwszy minus. Drugi to beznadziejny system nośny - ramiona i pas biodrowy - nie zazdroszczę użytkownikowi który zapakuje tam >6kg sprzętu i wybierze się za miasto. A do miasta lepsza torba.
Ja zdecydowalem sie na niewiele drozszy plecak i jestem z niego zadowolony:
http://www.foto-mil.pl/product_info....oducts_id/1945
- ladnie wyglada
- solidnie wykonany
- pakowny jest, wchodza do niego nawet moje dwa tele 1000mm i 70-200 :) - ale ciezki jest wtedy niemilosiernie :(
- do focenia dzikiej przyrody przydaly by sie w kolory moro
Moje body + szklo 70-200 ale bez TC wchodzi w dolne przegrodki.
Plecak godny polecenia. Niestety nie mialem porownania z LowePro.
Zapomnialem jeszcze napisac o minusach: aby mozna bylo nosic statyw w pokazany na zdejciu sposob, statyw musi byc maly :) Moj ma dlugosc ok 60cm i o jakies 20 jest za dlugi by moc go tak dopiac. Dodatkowo glowica 3D wydluza i przeciaza statyw.
Ten moj ma mniej miejsca na szkla ale wiecej na dodatkowe rzeczy. Ten z allegro odwrotnie.
http://www.lowepro.com.pl/Products/A...Voyager_C.aspx
http://www.lowepro.com.pl/Products/A...Voyager_s.aspx
tylko szerokością i opisem - niczym więcej
też posiadam ten plecak [ http://www.foto-mil.pl/product_info....oducts_id/1945 ] i bardzo go sobie chwalę. sprzętu nie podiadam dużo, nie mniej wszystko wchodzi [400d+kit+sigma 70-300 + eos 500+zenitar 16+filtry baterieitp - na razie więcej nie noszę; udało mi się kiedyś w niego upchnąć wszystko co mam bez zenitów ;]
w górną kieszeń (nie-fotograficzną) wchodzi na oko.. 8 puszek piwa? :P a po wyjęciu części foto plecak jest duży, gdyby nie zaokrąglenia na górze, zmieściłby dokumenty formatu A3. mój statyw (velbon sherpa 600r) trochę przeważa gdy go włożę w odpowiednie miejsce a w dolną 'kieszonkę' mieszczą się tylko 2 nogi ale nie narzekam, da się nosić. wadą jest fakt że plecak nie jest w 100% wodoszczelny i wewnątrz pojawia się wilgoć - w wersjach 'special edition' dodawany jest pokrowiec p.dzeszcz (można zobaczyć na stronie producenta)
osobiście jestem z niego bardzo zadowolony i mam nadzieję ze będzie służył mi jak najdłużej :)
Witam, ostatnio nabyłem torbę Lowepro Magnum, wrzuciłem na swojego bloga krótki opis i kilka zdjęć.
jeśli ktoś zastanawiał się nad tą torbą to zapraszam, chętnie udzielę dodatkowych informacji.
Link do posta: http://blog.bartekszewczyk.com/2008/...pro-magnum-aw/
A ja wyrwałem dziś w FotoJokerze nowiutki plecak Lowepro Stealth AW II przeceniony
z 999 pln na...279 pln !!! Podobno nikt go nie chciał bo za duży .
Dołączam do grona zadowolonych użytkowników Naneu Pro Alpha. Polecam każdemu kto szuka bardzo dobrze wykonanego plecaka za rozsądna cenę na mało i średnio rozbudowany zestaw foto + normalne rzeczy. Z Alphą można rzeczywiście w góry czy na stok zabrać sprzęt i coś na ząb (lub 8 browarów jak ktoś napisał;:p
Ja do plecaka bez problemu mieszczę to co podpisie. Bez problemu zmieszczę tam jeszcze dwa (może 3?) obiektywy stojące "na sztorc" (głębokość 15 cm).
Niestety, bardzo dużo podróżuję i plecak pakuję na full przynajmniej 2 razy w tygodniu, często jeżdzę z tym autem i pociagiem. Przez 3 miesiące - praktycznie żadnych śladów używania. Prawie - bo odpadł pseudo-ozdobny pseudo-kompas, co nie robi różnicy.
Plecak kupiłem w sklepie foto w centrum M1, za ok 175 zł. I jak na razie uważam, ze to bardzo dobrze zainwestowane pieniądze.
Do plecaka wsadzam też laptopa 15,4 (nie jest to przewidziane, ale bez problemów się da:) Do tego kable, akcesoria, portfele, 3 komplety kluczy, kanapki itd. Waży wtedy około 6 kg i bardzo wygodnie leży na plecach.
Ważną zaletą jest mała rozpoznawalność firmy i bezpieczeństwo plecaka. Jak ktoś idzie w lowepro lub tamracem to bystrzejsi złodzieje (zwłaszcza w rejonach turystycznych), od razu wiedzą co ma w plecaczku. A Naneu mało kto zna. Dodatkowo dostęp tylko od strony pleców utrudnia kradzież kieszonkowcom.
Jedyna wada to chyba uchwyt na statyw. Swojego nie mam, ale dla mnie już tak na oko widać, że można tam wsadzić jakąś zabawkę, ale na poważny sprzęt (klasy manfrotto 190/055) to się w żadnym wypadku nie nadaje.