-
haha, rypson, fajnie napisałeś, nabrałam więcej nieco nadziei, że jak nadal będę czuć moją pasję do fotografii, to jednak za jakiś czas bedę mieć z niej profity i być może spełnię moje marzenie o połączeniu pracy zarobkowej z pasją:)
bo nie ma dla mnie obecnie nic gorszego jak praca, której się nie lubi:(
-
u mnie tez raczej się pasja nie wypali :) [mam nadzieję!]
-
http://www.chrisparypa.com/nyc.jpg
link juz dziala... nowa strone wrzucalem na serwer a stara skasowalem i przy okazji wszystko co bylo na serwerze
najwazniejsze to nie stawiac wszystkiego na fotografie, bede fotografem bede zarabial i juz... ja do dzisiaj tak robie datego to co zarobie na fotografi traktuje jak dodatek, bonus dlatego nie wpadam w panike i zniechecenie jak przez miesiac mi sie sprzeda na microstockach 5 zdjec...
CO do rpacy ktorej sie nie lubi... zmien ja...ja jestem czlowiekiem ktory nienawidzi pracowac, leniwym, niecierpliwym i nerwowym... az znalazlem prace ktora polubilem i moje zycie wyglada zupelnie inaczej bo ide do pracy z przyjemnoscia a nie z przymusu...
-
Witam wszystkich!
Fotografia to moje hobby i jestem początkującym fotografem i chciałbym na swoich zdjęciach trochę zarobić.Nie mówię tu o dużych pieniądzach, ale parę groszy by sie przydało.Czytam wasze wypowiedzi i chciałbym was się o coś zapytać:chcę się zarejestrować na jednej z tych stron i nie wiem czy muszę mieć założone konto i o jakie konto chodzi?Słyszałem,że trzeba mieć skan dowodu osobistego i paszportu-a nie wystarczy jego zdjęcie?Z góry dziękuje za odpowiedź.Pozdrawiam.
-
no zmienie zmienie tę pracę, mam nadzieję, że już wkrótce:)
-
RICO
Musisz dobrze przeanalizować wątek który jest niemały lecz w nim opisane są wszystkie Twoje nurtujące pytania.
Tak we wszystkich stockach gdzie sprzedajemy zdjęcia musisz założyć konto.
W niektórych stockach wymagany jest skan dowodu czy paszportu w niektórych nie.
Jeśli chcesz sprawdzić czy twoje zdjęcia merytorycznie czy technicznie nadają sie na sprzedaż pokaż je w tym wątku: http://canon-board.info/showthread.p...light=stockowe
Pamiętaj
Nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi.
pozdrawiam
-
A czy to konto muszę mieć przed rejestracją,czy mogę je założyć po zarejestrowaniu się?A przyjmą zdjęcie dowodu,czy muszę mieć skan?
-
moze byc zdjecie ale uzywaj paszportu bo polskie prawojazdy czy dowod osobisty moze nie zawsze przejsc.... a o jakie konto pytasz ?? wydaje mi sie ze chodzi o PAYPAL czyli bank internetowy.... nie musisz miec go teraz mozesz zalozyc pozniej ale uzywaj jedego maila do rejestracji jesli np podasz jasiu@canon.pl to i PAYPAL zaloz na konto jasiu@canon.pl bo loginem do twojego konta paypal bedzie wlasnie email i pieniadze ktore bedziesz zarabial beda wysylane wlasnie na adres email... oczywiscie nie tak ze dostaniesz je na swoja poczte email lol ale na PAYPAL na nazwe uzytkownika ktora bedzie twoj email uf mam nadzieje ze rozumiesz lol.... w razie pytan sluze pomoca... wiem ze nie beie latwo ale postaraj sie przeczytac ten temat w calosci jest tu mnustwo ciekawych informacji niestety musisz je wygrzebac z pod sterty smiec....
-
Dzięki!A nie wystarczy zwykłe konto osobiste w banku?Bo na tym koncie internetowym kompletnie się nie znam i nie chce ryzykować.
-
Konto PAYPAL nie mus dzialac jak konto bankowe mozesz uzywac PAYPAL jako posrednika w tranzakcjach czyli wszystko co wplacone na PAYPAL mozsz za darmo przeac na swoje konto bankowe.... jesli chodzi o ryzyko... PAYAPAL jest najpopularniejszym i najbezpieczniejszym bankiem w sieci....