Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II
Cytat:
Zamieszczone przez
iczek
A gdyby taki przekaz tez nie docieral do admimow dorum to przypomne iz w Polsde póki co mamy prawo, ktore opiera sie na zasadzie
Udowodnienia winy, a nie udowadniania niewinnosci.
Taka sobie stara rzymska zasada znana od jakiego 1000 lat.
Przekaz nie jest taki sam, bo tu nikt nie napisał, że użytkownik sprzedający 600/4 jest oszustem, tylko, że aukcja jest podejrzana. Jakbym chciał kupić szkło i sprzedawca by mi nie odpowiadał na maile to też bym uznał aukcję za podejrzaną, co nie znaczy, że nazwałbym sprzedawcę oszustem, do tego musiałbym mieć dowody.
zgłoś ta aukcje bo to śmierdzi przekrętem na kilometr
Cytat:
Zamieszczone przez
iczek
A gdyby taki przekaz tez nie docieral do admimow dorum to przypomne iz w Polsde póki co mamy prawo, ktore opiera sie na zasadzie
Udowodnienia winy, a nie udowadniania niewinnosci.
Taka sobie stara rzymska zasada znana od jakiego 1000 lat.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Drogi kolego - administracja tego forum nie zajmuje się cenzurą ani oceną merytoryczną wpisów (także od strony formalnej i prawnej). I nie będziemy tu niczego wycinać ani cenzurować. Nie mamy ani uprawnień ani możliwości weryfikacji tego co piszą użytkownicy. Gdyby wprowadzić w życie to o co postulujesz to trzeba by wycinać każdą dyskusję w której ktoś wyraża jakąś opinię z którą inna osoba się nie zgadza. Forum straciłoby sens.
Bardzo proszę zakończyć dyskusję na ten temat w tym wątku, bo niczego tu cenzurować nie będziemy.
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
zgłoś ta aukcje bo to śmierdzi przekrętem na kilometr
Jest w Piasecznie, wiec jak ktoś jest z WAW to można spróbować się umowic, I zobaczymy jak pójdzie.
nie ma w opisie odbioru osobistego, tylko komunikacja telefoniczna
Canon EF 70-200 mm f/2.8L USM JasĹo ⢠OLX.pl (dawniej Tablica.pl)
Odbiór osobisty?
"Nie, bo jestem za granicą"
Wysyłka za pobraniem?
"Nie, bo to koszt ponad 200zł, ale możesz wpłacić połowę wartości obiektywu, ja wyślę i jak będzie OK to dopłacisz resztę, a jak nie to odeślesz i zwrócę Ci pieniądze"
:)
Mam pytanie, czy możesz mi podać jakieś szczegóły dotyczące tego obiektywu?
Skradziono mi takowy obiektyw, wraz z resztą sprzętu. Może jest jakaś szansa aby był to właśnie ten.
Za dużo szczegółów Ci niestety nie podam. Stan z opisu i zdjęć bardzo dobry. W komplecie osłona i futerał. Sprzedawała jeszcze jakiś inny obiektyw, ale niestety nie pamiętam jaki - za dużo ostatnio przeglądam ofert.
login klaudiaa.burda,już zablokowany. Z Jasła (podkarpackie). Nie było nr telefonu oczywiście.
Jeśli dobrze pamiętam to drugim obiektywem był 50/1.4 taaaanio bardzo.
Cytat:
Zamieszczone przez
boniek82
Jeśli dobrze pamiętam to drugim obiektywem był 50/1.4 taaaanio bardzo.
50/1.4 też mu zajumali, więc prawdopodobieństwo że to ten złodziej/paser jest coraz większe...